Bristol City-proffen Hördur Magnussons scoring i siste ordinære minutt ga Island en viktig 1–0-seier hjemme mot gruppeleder Kroatia i VM-kvalifiseringen søndag.

Island tok med seieren et viktig skritt mot plass i landets andre strake fotballsluttspill.

Etter seks spilte kamper i VM-kvalifiseringen er gruppeleder Kroatia kun foran islendingene på målforskjell. Begge lag har 13 poeng så langt.

Tyrkia, som slo Kosovo 4–1 søndag, følger to poeng bak.

Også Ukraina har elleve poeng etter 2–1-seieren borte mot Finland.

Finland og Kosovo har dermed blitt kasteballene i gruppe I, og står med hvert sitt poeng etter seks kamper.

Valon Berisha spilte hele søndagens kamp for Kosovo, mens navnebror Bernard Berisha ble utvist seks minutter før full tid. Herolind Shala så hele kampen fra Kosovos innbytterbenk.

Fotballstormakten Kroatia, med stjerner som Luka Modric på laget, fikk det tøft på Island. Foto: GEIRIX / X03849

Italia og Spania gjorde jobben

Som ventet ble det seier til både Italia og Spania i VM-kvalifiseringen søndag. Mens italienerne slo Liechtenstein 5–0, vant spanjolene 2–1 over Makedonia.

Dermed står begge fotballstormaktene med 16 poeng i gruppe G etter seks kamper. Spania topper på bedre målforskjell.

Lorenzo Insigne tok Italia i føringen etter 35 minutter. Liechtenstein jobbet hardt, men som så ofte før med miniputtlagene gikk gjestene tom for krefter utover i annen omgang.

Den ettertraktede Torino-spissen Andrea Belotti doblet ledelsen sju minutter etter pause, mens Eder, Federico Bernardeschi og Manolo Gabbiadini scoret hvert sitt mål i løpet av det siste kvarteret i Udine.

Spania fikk tidlig kontroll i bortemøtet med Makedonia. Etter en pen vending ordnet David Silva 1–0 etter bare 15 minutter. Manchester City-profilen har dermed scoret i samtlige av Spanias fire landskamper hittil i 2017.

Diego Costa økte til 2–0 et snaut kvarter senere. Kraftspissen kunne enkelt sette ballen i nettmaskene etter et herlig Isco-raid.

Makedonia skapte spenning med Stefan Ristovskis redusering etter 66 minutter, men de spanske gjestene styrte trepoengeren trygt i havn.

Armando Sadiku ble tomålsscorer i Albanias 3–0-seier borte mot Israel. Albanerne ligger på tredjeplass med ni poeng, men kan se langt etter en VM-billett. Det skiller sju poeng opp til tetduoen Spania og Italia med fire kamper igjen.