Haavi avgjorde for LSK med scoring fra midtsirkelen

Scoringer av Marte Berget, Isabelle Bachor og Emilie Haavi gjør at LSK kvinner er klar for åttedelsfinale i mesterligaen i fotball etter 3-1 over Brøndby.

Emilie Haavi scoret fra midtsirkelen (innfelt). Emilie Haavi scoret fra midtsirkelen (innfelt). Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/faksimile Brøndby

Etter 0-0 på hjemmebane i den første kampen var ikke LSKs utgangspunkt det aller beste, men det tok ikke mer enn sju minutter før Marte Berget sendte laget i ledelsen på bortebane. 14 minutter senere var det Isabelle Bachor sin tur, og dermed sto det 2-0 før halve 1. omgang var spilt.

Målet til Bachor var et nydelig skudd på halv volley fra rundt 16-17 meter. Bachor var også involvert i den første scoringen. Da ble hennes rufsete avslutning snappet opp av Marte Berget, som fikk ballen inn nede ved stolperoten.

Skoleeksempel

LSK-jentene gjorde en meget god figur 1. omgang, og spillet ble nærmest kategorisert som et skoleeksempel på hvordan man skal opptre på bortebane i internasjonale oppgjør.

Laget, som for anledningen spilte i helhvite bortedrakter, lå med to kompakte forsvarslinjer og slapp danskene til bare ved to anledninger de første 45 minuttene.

Bare fire minutter var spilt da Brøndby hadde et skudd i tverrliggeren, og senere kom hjemmelaget også alene med LSKs solide sisteskanse Cecilie Fiskerstrand.

Haavi avgjorde

I annen omgang kom Brøndby mer med i kampen, og 14 minutter etter pausen kom reduseringen ved Stine Larsen. Men nærmere kom ikke danskene.

Bare sju minutter senere la Emilie Haavi på til 3-1. Hun snappet ballen inne på Brøndbys banehalvdel, oppdaget at Brøndbys keeper Kathrine Larsen var på bærtur og løftet ballen i mål fra omtrent 40 meter. Det var litt av en scoring for de norske jentene, og plassen i åttedelsfinalen var definitivt sikret.

Nytt Barca-tap for Avaldsnes

Barcelona vant 2-0 over Avaldsnes og avanserte i mesterligaen fotball for kvinner med 6-0 sammenlagt over to kamper.

Lieke Martens og Vicky Losada scoret målene i onsdagens oppgjør på Mini Estadi i Barcelona. Begge målene kom tidlig i 2. omgang. Martens scoret etter 52 minutters spill, og fem minutter senere doblet Losada. Sistnevnte var for øvrig nest sist på ballen da Barcelona scoret sitt første.

Avaldsnes hadde faktisk også sine muligheter. 68 minutter var spilt da Elise Thorsnes plutselig fikk rom til å avslutte, men dessverre for Avaldsnes traff hun ikke mål.

LSK kvinner slo Brøndby 3-1 i Danmark, og med 0-0 i første kamp betyr det at laget fra Lillestrøm er klart for åttedelsfinale.