SPANIA - SVEITS 1–0

UKRAINA - TYSKLAND 1–2

Med 1-0 over Sveits beholder Spania grepet om plassen som gir sluttspill i Nations League. Tyskland er fremdeles toer etter 2-1-seier over Ukraina lørdag.

Spania overbeviste ikke nevneverdig i lørdagens kamp, men dro nytte av en tabbe i bakre rekker hos Sveits tidlig i kampen og tok med seg tre nye poeng.

Spania topper dermed fortsatt gruppe 4 i A-divisjonen i Nations League, der bare de fire gruppevinnerne kvalifiserer seg til sluttspillet.

Tyskland måtte nøye seg med uavgjort mot både Spania og Sveits i september, men mot Ukraina kom endelig den første seieren i gruppen for de hvitkledde. Ukrainas keeper Georgiy Bushchan markerte seg på godt og vondt med både kjemperedninger og kjempetabbe.

Spania og Tyskland seiler ikke uventet opp som favoritter til å ta seg videre til sluttspillet, mens Ukraina og Sveits ser ut til å måtte kjempe mot nedrykk til B-divisjonen med tre kamper igjen.

Allerede på tirsdag skal Tyskland møte Sveits, mens Spania reiser til bortemøte mot Ukraina. Gruppespillet avsluttes med to nye kamper i november.

Mikel Oyarzabal overlistet Yann Sommer én gang da Spania slo Sveits 1-0. Her bommer Oyarzabal en kjempemulighet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix

Sociedad-kombo

I kampen mot Sveits tok Spania ledelsen allerede etter 14 minutter takket være to av Martin Ødegaards gamle lagkamerater i Real Sociedad.

Mikel Merino var oppvakt og vant ballen på Sveits' 16-meter etter en dårlig pasning av keeper Yann Sommer. Ballen ble sendt direkte videre til Mikel Oyarzabal som enkelt kunne sette inn 1-0.

Sommer rettet litt opp i feilen med en kvalifisert redning på headingen fra Ferrán Torres like før halvtimen var spilt og Spania tok med seg 1-0-ledelsen inn til pause etter en litt rotete 1. omgang.

Oyarzabal fikk muligheten til å bli tomålsscorer like etter pause, men traff stolpen da målet sto og gapte etter nok en blunder av Sommer.

Supertalentet Ansu Fati, som dominerte da Spania slo Ukraina 4-0 i september, var ganske anonym i sin første kamp etter å ha vunnet prisen som månedens spiller i La Liga tidligere på dagen. Han ble byttet ut etter 57 minutter.

Keepertabbe

I Ukraina burde Serge Gnabry gitt Tyskland ledelsen allerede etter fem minutter, men ble stoppet av en kjemperedning av Bushchan.

Den ukrainske keeperen hadde ingen sjans til å hindre Matthias Ginter fra å likevel gi Tyskland 1-0 etter 20 minutter, men må ta stor skyld for baklengsmålet da ledelsen ble økt til 2-0 like etter pause.

Da keeperen skulle plukke ned et innlegg, glapp han ballen som istedenfor endte på hodet til Leon Goretzka og i mål.

Det ble ny spenning i kampen da Niklas Süle forårsaket straffespark for Ukraina, som Ruslan Malinovskiy omsatte til mål. Mot slutten var Tyskland likevel nærmere 3-1 enn Ukraina var nær utligning og vant til slutt fortjent.