Anders Bardal. Anders Bardal. Foto: ARKIV

Fire nordmenn i nyttårshopprennet

Ole Marius Ingvaldsen og Tom Hilde ble slått ut i kvalifiseringen.

Anders Bardal fortsetter sin gode hopping, mens Anders Fannemel var den store norske overraskelsen i kvalifiseringen til nyttårshopprennet.

Fire nordmenn får hoppe onsdag. Ole Marius Ingvaldsen og Tom Hilde ble slått ut i kvalifiseringen, som ble vunnet av den østerrikske overraskelsen Thomas Diethardt. Han hoppet 141,5 meter. Anders Bardal hoppet 136,5 meter og ble nummer seks. Han var tredje best av de forhåndskvalifiserte.

Anders Bardal vant kvalifiseringen i Oberstdorf, men den som vinner en kvalifisering gjør det veldig sjelden godt i selve rennet.

– Det var greit å slippe å være best i kvalifiseringen. Det var en bra treningsdag i hoppbakken, og det er viktig å komme godt i gang og finne rytmen, sa Bardal til NTB etter årets siste økt i hoppbakken.

Tirsdag kveld skal hopperne ha sin tradisjonelle nyttårsmiddag, hvor NRK-veteranen Arne Scheie naturligvis blir en av hovedpersonene. Dette er hans siste hoppuke som NRK-kommentator og den siste nyttårsmiddagen med det norske hopplandslaget.

– Planen for morgendagen er å hoppe litt mer frigjort, sa Bardal.

Vellykkede grep

Tre nordmenn kvalifiserte seg greit: Anders Fannemel (132 meter) på 9.-plass, Anders Jacobsen (130,5) på 14.-plass og Rune Velta (128,5) på 29.-plass slår følge med Bardal til onsdagens renn.

– Jeg har tatt noen grep siden Oberstdorf. Nå har jeg kommet meg mer ned på beina med overkroppen i tilløpet. Dermed blir det mye friere hopping. Enkelt, men likevel ganske så vanskelig, sa Anders Fannemel om forvandlingen fra Oberstdorf.

Der måtte han se rennet fra tribunen. Nå er det Hilde og Ingvaldsen som må gjøre det.

Mangler råskap

Anders Jacobsen hoppet ganske så like hopp i åpningsrennet. Tirsdag var han også veldig jevn og hadde alle sine tre hopp rundt 130 meter.

– Det ser jo veldig likt ut. Det fungerer OK, og det er litt småting som mangler. Jeg trenger trygghet og repetisjoner. Så kommer råskapen jeg hadde for ett år siden her i bakken, sa Jacobsen.

Ingvaldsen på 56.-plass (123,5 meter) og Hilde på 59.-plass (120) blir bare tilskuere onsdag. Ingvaldsen var 2,1 poeng fra 50.-plassen, Hilde manglet over seks poeng.

I fjor ble Hilde nummer fire i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen på en stor norsk dag med Anders Jacobsen på første— og Anders Bardal på tredjeplass.

(©NTB)