Her ved Tresse var det planlagt målgang på fellesstarten med proffene søndag 21. juni. Nå er det uvisst hva som skjer med sykkel-NM på Sørlandet i sommer. Her ved Tresse var det planlagt målgang på fellesstarten med proffene søndag 21. juni. Nå er det uvisst hva som skjer med sykkel-NM på Sørlandet i sommer. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Hadde store planer. Nå ber KCK om å få utsette sykkelfesten i ett år

Daglig leder Jan Fredrik Stiansen tviler på at KCK kommer til å arrangere sykkel-NM på Sørlandet i år.

KRISTIANSAND: – Målet vårt er å lage verdens beste NM. Men når det ikke skal være aktivitet i Norge før 15. juni så ryker det første rittet og den pakka vi så for oss. Nå vil det uansett ikke bli et fullverdig NM i år, sier Jan Fredrik Stiansen, daglig leder i Kristiansands Cykleklubb.

Koronaviruset skaper store problemer for sykkel-NM, som etter den opprinnelige planen skulle vært arrangert på Sørlandet i perioden 14.–21. juni. I tillegg til KCK står også Otra og Vennesla og Omegn Cykleklubb bak.

– Veldig kjedelig

Det er allerede nå klart at landeveisrittet for juniorene samt U23-fellesstarten ikke kan avvikles som planlagt i Vennesla. Det skulle gått 14. juni, men Helsedirektoratet ikke åpner for å arrangere idrettskonkurranser før tidligst 15. juni.

Nå håper KCK å få utsatt hele NM-uka til neste år.

– Vi hadde en veldig god plan og stor entusiasme for å få dette til. Da er det veldig kjedelig å ikke få det gjennomført slik vi ønsket. Så er spørsmålet om vi kan få det til i 2021 i stedet. Det har vi spilt inn til NCF, sier Stiansen – som likevel understreker at de vil strekke seg langt for å etterkomme ønsket til Norges Cykleforbund (NCF).

– Men det er lite sannsynlig at det blir NM på Sørlandet i 2020, sier Stiansen.

Vil ha med de beste

Onsdag skal Norges Cykleforbund (NCF) bestemme hva som skjer med årets NM. Å utsette arrangementet på Sørlandet i ett år er dog ikke uproblematisk da Levanger er tildelt sykkel-NM i 2021.

– Vi jobber for å se om vi kan flytte NM i Levanger til 2022, sier Cato Karbøl, arrangementsansvarlig i NCF.

– Er det aktuelt å utsette sykkel-NM til seinere i år?

– Vi ser på muligheten, men det internasjonale sykkelforbundet har mange ritt de prøver å flytte. 21. juni er det ingen kollisjoner, og garantert at de store profilene kan komme. Vi har ikke lyst til å arrangere NM uten de beste på startstreken, sier Karbøl.