Cecilia Brækhus har fått planene for 2020 kastet fullstendig om. Lørdag fikk hun beskjed om at proffbokserne snart han dopingtestes igjen. Cecilia Brækhus har fått planene for 2020 kastet fullstendig om. Lørdag fikk hun beskjed om at proffbokserne snart han dopingtestes igjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brækhus ba om dopingtester. Nå har hun fått svar.

Den norske boksestjernen Cecilia Brækhus etterlyste denne uken uteblivende dopingtesting under koronakrisen. Nå lover WBC-president Mauro Sulaiman tiltak.

Det var i et intervju med Nettavisen at «The First Lady» med VM-titler i WBC, WBO, IBO, IBF, WBA og IBO slo alarm om manglende dopingtesting i USA.

Brækhus ligger som vanlig i trening i høyden i Big Bear Lake i California.

Til ESPN tidligere denne uken opplyste WBC-presidenten Sulaiman at hans forbund planlegger å gjenoppta testing av utøvere på vilkårlige tidspunkter.

– Vi er klare. Det handler nå bare om at laboratoriene bekrefter hvor testing kan bli gjennomført. Vi er i dialog med VADA (Voluntary Anti-Doping Agency), og de setter sammen en passende protokoll for å starte testingen for Clean Boxing Program. Vi er i forkant på mye av administrasjonsarbeidet, og vi vil veldig snart gjennomføre overraskelsestester på vilkårlige tidspunkter, sier han.

Brækhus jubler og liker vedtaket.

– Det er veldig, veldig positivt, sier hun til Nettavisen.

– Det er en lettelse for meg og veldig mange. Det viser at det definitivt er nyttig å snakke om det.

Det var meningen at Brækhus skulle forsvart sine VM-belter mot Jessica McCaskill i Maryland i forrige uke. Det oppgjør ble utsatt på ubestemt tid.

Brækhus har ikke vært i ringen siden hun slo argentinske Victoria Bustos 1. desember.