Denne uken jakter Viktor Hovland sin tredje strake seier i Mayakoba Classic. Om han skulle vinne turneringen, vil han skrive golfhistorie.

Foran lørdagsrunden, som er tredje og nest siste dag av PGA-turneringen i Mayakoba, lå Hovland på en delt 14.-plass etter å ha gått −8 totalt på de to første dagene.

I det varme Mexico-klimaet skulle 25-åringen fra Ekeberg i Oslo klatre såpass på resultatlistene at når turneringen avsluttes søndag, kan han kjempe om plasseringene i toppen.

For selv om lørdagsrunden startet med en kjip bogey på det første hullet, så skulle runden vise seg å by på langt flere oppturer enn nedturer.

Med birdie på hull nummer 3, 6 og 7 hadde nordmannen −2 for dagen og −10 sammenlagt etter de første ni hullene, men det var først på de ni siste hullene at Hovland skulle begynne å klatre skikkelig oppover resultatlistene.

Med birdie på hull 11, en ny kjip bogey på hull 12, eagle på hull 13 og ny birdie på hull 14, lå Hovland fem under par for dagen.

En score han også beholdt etter å ha gjort par på de siste fire hullene, og dermed har ekebergsgutten – 13 totalt.

Dessverre for Hovland har ledende Russell Henley så langt vist gryende form denne uken i Mexico. Før siste og avgjørende runde starter søndag har amerikaneren en totalscore på − 22, altså hele ni slag ned til norske Hovland.

Patton Kizzire og Will Gordon følger nærmest lederen, begge seks slag bak. Med andre ord er det bare tre slag som skiller amerikanerne på annenplassen og Hovland på syvendeplassen før alt skal avgjøres søndag.