Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting lørdag. Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin.

Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin.

De tre hardeste konkurrentene skjøt alle feilfritt, men Bø holdt høy fart i sporet i Raubitsji utenfor Minsk, skjøt raskt og vant likevel. Dmitrij Malysjko fra Russland tok bronsen 35,2 sekund bak vinneren.

Storebror Bø droppet verdenscuprennene i Nord-Amerika nylig og valgte å jage VM-formen under det åpne europamesterskapet. Han bommet en gang på liggende lørdag, men skjøt fullt hus på stående.

– Det var nesten ikke vind i dag, så det beste var å være aggressiv på standplass. Jeg bommet en gang på liggende, men beholdt roen og gikk fort på ski fram til stående, der jeg skjøt hurtig og rent. Det var heldigvis godt nok til å vinne gull, sa Bø ifølge IBUs nettsted.

– Jeg har en god følelse med tanke på formen litt over to uker før VM. Fysisk og mentalt er jeg på høyt nivå allerede. Jeg ville ikke vunnet i verdenscupen med dagens prestasjon, men jeg ville ikke vært langt unna pallen.

Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen. Da bommet han tre ganger under vanskelige vindforhold og var misfornøyd med prestasjonen.

I kvinneklassen ble det svensk seier ved Mona Brorsson, som var 37,5 sekund foran russiske Jekaterina Jurlova-Percht. Hanna Öberg på tredjeplass sørget for at det ble tre svenske medaljer lørdag.

Karoline Knotten var beste norske på femteplass, mens Ida Lien ble nummer ni og Jenny Enodd 13.

Blant mennene ble Håvard Gutubø Bogetveit nummer 10, Endre Strømsheim 19, Aleksander Fjeld Andersen 25 og Fredrik Gjesbakk 27.

Søndag er det jaktstart, og Bø går da først ut.

(©NTB)