Tamas Ivancsik var mestscorende da Elverum sikret seriemesterskapet onsdag. Tamas Ivancsik var mestscorende da Elverum sikret seriemesterskapet onsdag. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Elverum ble seriemester og tangerte rekord: – Fantastisk

Sikret jubel med storseier over Drammen.

Drammen - Elverum 20–29

Elverum er seriemester i håndball fire serierunder før slutt. Gullkampen ble avgjort med 29–20-seier i Drammen onsdag.

Med seieren økte Elverum til ni poengs forsprang til sin nærmeste forfølger Bækkelaget, og det kan ikke hentes inn. Elverum tangerte dermed rekorden til Sandefjord, som i 2006 ble mester fire runder før slutt.

– Utrolig stolte

– Vi er utrolig stolte over at vi avgjør så tidlig. Det kunne vi ikke drømt om før sesongen, sa trener Michael Apelgren til NTB.

– Det var mange som viste gode saker i dag. Det var en tittelkamp, og da skjerper man seg litt ekstra. Det er godt at vi løste det.

Drammen ga kamp om poengene i første omgang. Laget ledet for siste gang på 10–9 etter 22 minutter, men gjestene rykket i slutten av første og begynnelsen av annen omgang og gikk fra 11–11 til ledelse 19–12. Siden var ikke kampen spennende igjen.

Roser klubben

– Guttene viste hvilken bredde vi har. Det er gjort mye riktig i klubben, og det gir oss muligheten til å gjøre slike prestasjoner. Å bli mester så tidlig er fantastisk, sa Apelgren.

Tamas Ivancsik og Aleksander Børresen førte an for Elverum i Drammen med seks scoringer hver.

(©NTB)