Anders Mol og Christian Sørum er klar for kvartfinale i Wien. Anders Mol og Christian Sørum er klar for kvartfinale i Wien. Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix

Mol og Sørum klar for kvartfinale i Wien etter sliteseier

Anders Mol og Christian Sørum slet i åttedelsfinalen mot italienske Paolo Nicolai og Daniele Lupo, men vant etter tre sett.

Nå er duoen klar for kvartfinale.

Den norske duoen tok styringen umiddelbart og spilte et gnistrende godt førstesett med noen lekre blokker og harde smasher. 7-3 i favør nordmennene tidlig ble fort til 15-8. Den italienske duoen var sjanseløs i det første settet, som Mol og Sørum vant 21-12.

I det andre settet slet nordmennene betydelig mer. Italienerne tok ledelsen 1-0 og var foran gjennom hele settet, som de vant 21-19.

I det tredje og avgjørende settet viste nordmennene at de er verdens beste duo. De tok kommandoen umiddelbart og ga aldri italienerne noe reell mulighet til å komme seg inn i kampen etter at de ledet 12-4.

Nicolai og Lupo knappet innpå til 7-14, men kampen ble avgjort da Nicolai ikke klarte å returnere en hard smash fra Mol.

– Tøff kamp

15-7 i det tredje settet i favør nordmennene gjør at de er klare for kvartfinale i femstjernersturneringen i Wien, der de møter Adrian Heidrich og Mirco Gerson fra Sveits.

– Det var en veldig, veldig tøff kamp. De fightet tilbake etter å ha tapt det første settet og spilte veldig bra. Takk til de to for en flott kamp, uttalte Mol etter kampen.

– Vi kom sterkt ut i det tredje settet og holdt ledelsen gjennom hele settet. jeg er veldig glad for å være i Wien for å spille en kvartfinale, fortsatte Sørum.

Mol og Sørum har møtt den sveitsiske duoen én gang tidligere - i Warszawa i juni 2018. Da var det Heidrich og Gerson som vant 21-17, 21-17.

Kan bli tidenes mestvinnende lag

Med seieren i Gstaad tidligere i sommer ble den norske duoen tidenes mestvinnende norske lag med åtte turneringsseiere på verdensserien. Senere tok de sin niende i Tokyo.

Neste store mål er å bli tidenes mestvinnende europeiske lag. For å klare det må de ta seg opp på tolv seire. Da passeres det latviske laget bestående av Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins.

– Skulle vi allerede denne sesongen klare å bli tidenes mestvinnende europeiske lag, er det helt utrolig. Spesielt med tanke på vår unge alder, og at vi bare har spilt to sesonger sammen, sier Anders Mol til NTB.