Comebacket startet på stillingen 0–2. LSK Kvinner-back Mia Authen (19) snappet opp en klarering fra tomålsscorer Hørte på hjørnet av Kolbotns 16-meter, tok to touch og limte ballen i vinkelen med sitt tredje.

– Det var en enorm glede. Det er det første målet mitt i Toppserien. At det skal gjøres slik ... Det er greit, det. Ha-ha. Vi setter den der, sier Authen til VG om den praktfulle prestasjonen som du kan se i dette intervjuet:

– Skal jeg være helt ærlig, tenkte jeg: «Ikke skyt!», sier LSK Kvinner-trener Knut Slatleim til VG med et smil.

– Så ser jeg ballen skli inn i krysset der. Det er deilig. Mia er ung, jobber hardt og godt. Hun gjør en god kamp i dag, forteller han.

Lokaloppgjøret i LSK-hallen var fantastisk reklame for Toppserien på 2022-sesongens aller første dag. Scoringer i verdensklasse, intense dueller, blod, energi og et sent comeback fra LSK Kvinner bidro til en dramatisk premiere.

– Det kjennes helt fantastisk. Vi slipper jo inn to mål i første omgang og får en oppoverbakke, men jeg fikk virkelig merke hvilken innstilling dette laget har. Vi merket i pausen at vi skulle snu dette og det var fantastisk at det gikk, sier den svenske nyervervelsen Nina Jakobsson, som ble matchvinner i debuten.

– Jeg er så stolt og imponert over det vi gjør i dag for det er ikke lett å snu kampen fra 0–2. Og målet til Mia var helt utrolig. Jeg må hjem og se på det igjen, sier angriperen i dette intervjuet:

LSK Kvinner har som ambisjon å kjempe helt i toppen av ligaen og tok kommandoen fra start av, men etter 34 minutter hadde Kolbotn-forsvarer Sara Hørte allerede stanget ballen i mål to ganger på eminent vis for forrige sesongs tabellsekser.

Vertene hadde styrt banespillet, men inn mot pause mistet de kontrollen etter bortelagets dødballscoringer.

Trener Slatleim hadde åpenbart kommet med et treffende budskap før andreomgangen for plutselig var rytmen langt bedre.

– Det blir mer spennende enn vi skulle ønske. I pausen får vi gjort noen justeringer. Vi er såpass mye bedre. Det er bare et tidspunkt før vi får et mål. Og da er psykologien slik i fotball at dette er mulig, sier LSK Kvinner-sjefen.

Kolbotn forsvarte seg imidlertid lenge både disiplinert og godt, men etter 54 minutter smalt Mia Authen inn det som skulle vise seg å bli en svært forløsende scoring for vertene.

Reduseringen blir garantert vanskelig å slå i kåringen av rundens mål, og sprøytet ytterligere energi inn i hjemmelaget. Signe Holt Andersen hadde vært aktiv kampen gjennom fra sin offensive midtbaneposisjon for vertene og midtveis ut i annenomgangen dro dansken seg fint fri på kanten før hun la ballen flatt inn foran mål.

På innsiden av 16-meterstreken kom Emma Stølen Godø på et godt timet løp for LSK Kvinner og utlignet med et glitrende plassert skudd i hjørnet. På stillingen 2–2 kjempet Kolbotn for å berge det ene poenget, men det virket som en ny scoring var i emning for «Birdsa».

Og med bare 10 minutter igjen på den digitale klokken her på Romerike, styrte den nyankomne svenske spydspissen Nina Jakobsson inn seiersmålet fra kloss hold, noe som sørget for herlige gledesscener blant hjemmelagets spillere.

– Jeg vet ikke om jeg rakk å tenke så mye. Jeg så bare ballen gå inn. Det var en fantastisk lettelse, forteller Jakobsson.

– Det er kjempedeilig å få Nina i gang. Jeg syns hun fyller rollen som oppspillspunkt veldig bra, roser lagvenninne Authen.

For Kolbotn-trener Aleksander Olsen og hans spillere var stemningen helt annerledes etter kampen.

– Jeg tror vi fikk maks ut av det, ut fra det ståstedet vi har. Vi har vært seks-syv stykker på trening. Fire av de som spilte i dag, har ikke spilt 90 minutter tidligere i vinter, sier Olsen til VG i dette intervjuet:

I de øvrige kampene ble det også bra med scoringer: John Arne Riises seriedebut som Avaldsnes-trener endte med stortap og 0–6 for Rosenborg. Sara Kanutte Fornes scoret to av målene for trønderne:

Regjerende seriemester Brann sparte heller ikke på noe i årets første seriekamp. Røa ble slått solide 5–2 i hovedstaden. Det var ikke det eneste Oslo-Bergen-oppgjøret i ligapremieren: Lyn slo nemlig Arna-Bjørnar 2–1 på Vestlandet. Mandag avsluttes runden med Vålerenga mot Stabæk.

– LSK Kvinner har vært et topplag i mange, mange år. Det er klart at vi ønsker å være det igjen, sier Jakobsson etter seieren i runde 1.