– Det er ikke bra, sier Johanna Hagström til VG.

– Det er litt ubehagelig, sier Moa Lundgren.

– Håndspriten har gått varmt. Det er bra at vi skal bytte hotell og isolere oss litt mer, sier Frida Karlsson til VG.

Det ble kaotiske tilstander for det svenske laget, som bekrefter i en pressemelding fredag ettermiddag at de nå bytter hotell.

– Vi velger å flytte hele laget til ulike hotell for å minimere risikoen. Ingen av utøverne har vært i kontakt med noen av de smittede, og vi anser risikoen enn så lenge som liten og begrenset, sier landslagslege Jan Wall.

– For å ikke ta en risiko, velger vi nå å flytte laget fra hotell med bekreftet smitte og dele troppen opp i bobler på tre ulike hotell, sier landstrener Anders Byström.

FORNØYD MED HOTELLBYTTE: Frida Karlsson (midten) gleder seg over at det blir svensk hotellbytte. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fredag formiddag ble det kjent at en NRK-medarbeider har fått påvist coronaviruset. De øvrige NRK-medarbeiderne ble satt i karantene.

På det samme hotellet bodde Finland, USA, Russland og Sverige.

Hagström sier hun reagerte på at det var en åpen buffé, og sier at hun tenkte at «det ikke var det beste».

– Jo flere som er samlet, jo mindre bra er det. Det er kanskje ikke en helt optimal situasjon at så mange er samlet, sier Ebba Andersson til VG.

Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, sier til VG at media og lagene må følge den samme coronaprotokollen.

– Vi har gjort alt for å ha sikre forhold for alle. Et smittetilfelle kan alltids skje, og vi må sørge for at det er så sikkert som mulig på hotellet og at viruset ikke sprer seg, sier han til VG.

Mignerey mener også av den grunn at det er sikrere å bo sammen med representanter fra media som lever etter samme protokoll, så lenge alle bor på hoteller med andre gjester.

RENNSJEF: Pierre Mignerey. Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagslege Jan Wall varslet til Nettavisen at de vil sende en klage til det internasjonale skiforbundet (FIS), før det ble kjent at svenskene skulle bytte hotell.

– På hotellet er det minst fem andre landslag som bor og et flertall private mennesker. Vi spiser i en stor mathall med kantine og buffémat. Det kjennes «så der». Alle tror jeg kjente på det da vi kom dit at dette ikke føltes veldig bra, sier Wall til Nettavisen.

Norske Anne Kjersti Kalvå sier etter fredagens fellesstart i Oberstdorf at de skal rett på coronatest.

– Vi har gode rutiner, vi holder oss unna det meste. Jeg håper vi berger oss, hvis ikke er det uflaks, sier Kalvå til VG.

Spurt om svenskenes bekymringer, svarer hun:

– Det kan jeg ikke uttale meg om. Der vi bor er det trygge og fine rammer, sier Kalvå.