BERLIN/TROMSØ: Med tiden 1.22,24 gikk Tromsø-mannen til topps i 60-64-årsklassen. Det var nesten fire minutter foran nestemann i Berlin halvmaraton.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne og seiersmarginen, men jeg må innrømme at jeg hadde håpet det tidsmessig skulle gått litt fortere med meg, sier Dahl.

Hans tid tilsvarer 3.55 min. per kilometer. Det er utrolig raskt. Han kom på 354.-plass sammenlagt og slo dermed over 30.000 andre deltakere.

– Vel, det høres litt eplekjekt å si at jeg ikke er helt fornøyd. Men det var en del vind og litt tøffe forhold. Arrangøren kommenterte at det ikke var noen rekordforhold, men sånn er det bare, sier Dahl, som fikk tiden 1.21,58 i Berlin for to år siden.

Stresset mamma

Han tok sin femte seier i maratonsammenheng.

– Jeg er veldig stolt over det. Det er bare mamma som blir bekymret. Hun tror jeg skal dø når jeg springer maraton. Hun er den første jeg ringer når løpet er over, sier Dahl, som konkurrerer for Tromsø Løpeklubb.

– En gang var hun så stresset at hun ringte dagen før løpet for å høre hvordan det hadde gått, siden jeg ikke hadde ringt.

Om 57 dager løper han El Camino – Spania på tvers – 19 maraton 19 dager på rad.

– Selv om det var et bra løp søndag, er jeg i kjempeform i dag. Jeg kjenner meg sterk og klar til El Camino, sier Dahl.

LES OGSÅ: Gir bort 60-årsgaven sin

– Nå skal jeg bare trene på 4.00-fart på alle karuselløpene hjemme i Tromsø før jeg reiser til Spania. Og 16. august er det VM i Lyon. Jeg satser på vinne VM og reiser ikke dit for å komme på 8.-plass, sier Alf B. Dahl med et smil.

Premiepenger

El Camino blir uten tvil det tøffeste han har vært med på.

– Mamma trodde ikke på det i begynnelsen, men nå har hun akseptert det. Jeg tror ikke folk helt skjønner det jeg skal igjennom. Det er mange som aldri har løpt maraton og ikke har et forhold til hva det vil si å løpe 19 på 19 dager, sier Dahl.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Han blir rik på opplevelser – men ikke på penger – av løpingen.

– Premien er gratis påmelding neste år (cirka 200–300 kroner). De store prispengene er for førsteplassen totalt, sier Dahl.

PÅ HJEMMEBANE: Her er Alf B. Dahl under Midnight Sun Marathon i 2013.Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad