Både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath kjørte ut i onsdagens og lørdagens verdenscuprenn, men i slalåmrennet i klassiske Adelboden klinket de til med dobbeltseier søndag.

Da kunne de to kompisene kaste seg over hverandre i målområdet i ren lykkerus.

– I dag skulle være en dag med show og vi skulle levere, og – sorry – fy f*** som vi leverte, sier McGrath til Viaplay.

– Jeg kan ikke tro det. Det som skjer i dag er noe Atle og jeg har snakket om så lenge jeg kan huske. Jeg kan ikke engang forestille meg det – og så ble det Adelboden, sier Braathen til Viaplay.

– Vi har snakket om det siden vi var 12 år gamle. Den dagen kommer, og at den kommer i Adelboden på en søndag foran 30.000 tilskuere topper alt, følger McGrath opp.

McGrath lå på femteplass etter den førsteomgangen, men med en superomgang var det ingen som klarte å matche 22-åringen. I hvert fall ikke frem til lagkompis Braathen sto igjen på toppen som sistemann.

Han var det lite å gjøre noe med, og Braathen kjørte i mål til seier med 71 hundredeler.

– Jeg er i en surrealistisk tilstand akkurat nå. Dette er et av de mest legendariske stedende, sier Braathen i seiersintervjuet.

Tyske Linus Strasser ble nummer tre, 92 hundredeler bak Braathen.

Timon Haugen var den eneste av de resterende nordmennene som tok seg til finaleomgangen, men der falt han fra en knallsterk sjetteplass til 18. plass.

Henrik Kristoffersen hadde vært på pallen i fem strake renn, men gjorde en stor feil i førsteomgangen søndag og tok seg ikke videre til den andre omgangen. Det gjorde heller ikke Alexander Steen Olsen.