24-åringen fra Nigeria satte inn en keeperretur etter et skudd fra Khvicha Kvaratskhelia i Udine, over 80 mil lenger nord i Italia.

Jubelen var så voldsom at Osimhens «fantommaske» ble ødelagt og forsvant fra heltens hode. Toppscoreren i Serie A har slitt litt de siste ukene. Men var på plass da han fikk sjansen til å skyte hjem den berømte Scudettoen.

Napoli skal ha ristet tilsvarende en jordskjelv på to på Richters skala da klubben scoret i hjemmekampen sist helg (1–1 mot Salernitana). Nå tar feiringen garantert helt av.

– Endelig fest i Napoli, melder Napoli-avisen Il Mattino.

Sjekk de første bildene fra den elleville feiringen i Napoli:

Serietoer Lazio har fem kamper igjen av sesongen, men kan ikke ta igjen Lazio. Dermed blir Leo Skiri Østigård den første norske seriemesteren i Italia på 66 år. Han kom aldri lenger enn til benken i den avgjørende kampen.

Per Bredesen er eneste nordmann tidligere med italiensk seriegull. Han vant i 1957 med Milan.

De norditalienske klubbene har dominert italiensk fotball voldsomt. Juventus har 36 mens Milano-klubbene, Inter og Milan, begge har 19 seriegull.

Napoli er sammen med Cagliari fra Sardinia (vant i 1970) eneste klubb med Scudetto fra Sør-Italia.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Søndag venter Fiorentina til en heidundrende fest hjemme på Stadio Diego Armando Maradona. Napoli har sikret den første Scudettoen siden nettopp Diego Maradona bar kapteinsbindet. Med den argentinske legenden vant Napoli sine to eneste seriemesterskap i 1987 og 1990.

– En eller annen plass i himmelen sitter Diego Maradona med et champagneglass, sier VGs kommentator på kampen, Vegard Aulstad, og legger til:

– Guden er med dem!

Men Napoli fikk seg en kalddusj etter bare 12 minutter i motsatt ende av landet.

Udineses Sandi Lovric fikk tid og rom inne i Napoli-feltet. Sloveneren løftet lekkert ballen opp i motsatt kryss. 1–0 til hjemmelaget i Udine.

1–0: Foto: Ettore Griffoni/LiveMedia / ipa-

Gullkandidaten fra sør har ikke vært i sin beste form i sesongavslutningen. Det sa stopp i Champions League-kvartfinalen mot Milan og de fem siste kampene i Serie A har ikke gitt mer enn 9 av 15 mulige poeng.

Den første omgangen inneholdt ikke mye positivt for Victor Osimhen og serielederens offensive arsenal.

– Napoli har ikke skapt en dritt, oppsummerte Aulstad.

FORTSATT STØRST: Diego Maradona (1960–2020). Foto: Ettore Griffoni/LiveMedia / ipa-

Men det endret seg. Luciano Spalettis lag kom tilbake. Han har vunnet seriegull med Zenit i Russland og italiensk cupen med Roma. Nå vinner 64-åringen sitt første seriegull i hjemlandet.

Etter pause smalt det fra Osimhen.

Afrikanerens 22. seriemål var akkurat det Napoli trengte.

GULLGRESS: En Napoli-supporter sikret seg en bit av gressmatten i Udine. Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Leo Skiri Østigård kunne juble for sin første store triumf.

Landslagsstopperen fra Åndalsnes har spilt fem seriekamper i sin første Napoli-sesong. Etter nyttår har det bare blitt et 18 minutters innhopp mot Torino i mars.