Det kunngjør klubben i en pressemelding skjærtorsdag. «Saints» opplyser at tiltaket gjelder for april, mai og juni, men sier ingenting om hvor stort lønnskuttet er.

Enkelte Premier League-klubber har de siste ukene sett seg nødt til å innføre lønnskutt for ansatte, men Southampton er den første klubben der spillerne godtar redusert lønn.

Premier League har oppfordret spillerne til å godta lønnskutt på 30 prosent, men spillerforeningen PFA motsetter seg dette og peker på at det blant annet vil føre til redusert skatteinntekt som vil gå ut over helsetjenesten.

Onsdag kveld ble det også klart at spillerne i Premier League har gått sammen om et felles initiativ som skal skaffe og distribuere økonomisk støtte til britisk helsevesen (NHS).

De øvrige ansatte i Southampton vil fortsatt få utbetalt 100 prosent lønn, heter det videre i pressemeldingen. Klubben vil ikke søke om midler gjennom en statlig tilskuddsordning, slik blant andre Bournemouth, Newcastle og Norwich har varslet at de kommer til å gjøre.

Også Liverpool gikk med planer om å be om statlige midler og samtidig permittere ansatte, men ligalederen ombestemte seg etter massiv kritikk.

Norske Mohamed Elyounoussi eies av Southampton, men er for tiden på utlån i skotske Celtic.