Bekreftet: Wayne Rooney er klar for engelsk klubb

Wayne Rooney gir seg i MLS og D.C. United etter sesongen. Fra januar blir den tidligere Manchester United-spissen spillende trener i Derby County.

Wayne Rooney, her i aksjon for England i fjor, skal snart være klar for Derby. Wayne Rooney, her i aksjon for England i fjor, skal snart være klar for Derby. Foto: CARL RECINE / X03807

Det bekrefter Derby på sitt nettsted tirsdag ettermiddag. Rooney har undertegnet en kontrakt på halvannet år med klubben som spiller i den engelske mesterskapsserien.

– Wayne Rooney er en ekstremt talentfull toppklasse-spiller. Det er spennende for ham å komme til Derby County, og han kan bidra med så mye i denne troppen, både på og utenfor banen. Han har fortsatt mye å gi, sier Derby-manager Phillip Cocu.

I tillegg til å spille for Derby, skal Rooney jobbe som trener med både førstelaget og akademispillerne.

Derby tapte playoff-finalen om å rykke opp til Premier League sist sesong. Hvittrøyene vant sin første ligakamp i mesterskapsserien denne sesongen med 2-1 over Huddersfield mandag.

Erstattet

Sist sesong ledet Frank Lampard klubben. Han er nå manager for Chelsea.

MLS-eventyret til Rooney avsluttes to år før kontrakten hans med D.C. United skulle gått ut. Engelskmannen pratet senest i forrige uke om at han har ønsket å tre inn i en trenerrolle.

– Det (å være trener) er noe jeg har lyst til å involvere meg i. Trenerkursene går bra. Jeg er fortsatt spiller og vil fortsette å spille. Når timingen er riktig, vil jeg begynne som trener, sa Rooney etter MLS' All-Star-kamp i forrige uke.

Rooney startet karrieren i Everton før han i 2004 gikk til Manchester United. Der ble det 13 sesonger, fem ligatitler, ett FA Cup-trofé, tre ligacuptitler, en mesterligaseier og en europaligatittel, for å nevne noe.