DERBY COUNTY – LEEDS UNITED 0–1

Derby er nest siste hinder for Leeds, før den tradisjonsrike klubben igjen kan kalle seg et Premier League-lag.

De hvitkledde har ikke vært i Englands gjeveste selskap på 15 år.

Ti minutter etter pause, sendte Roofe Leeds i ledelsen. Det ble også det eneste målet før dommeren blåste av oppgjøret.

Dermed har Leeds fordelen før returoppgjøret i playoff-semifinalen mot Derby på onsdag.

«Derby-dødaren»

Det var ikke mye som skilte lagene i en sjansefattig 1. omgang. Selv om gjestene hadde ballen litt mer, var det jevnt. Målvaktene måtte knapt i aksjon før pause.

Roofe har vært svært effektiv i seriekampene mot Derby tidligere i sesongen. Han scoret to mål i 4-1-seieren på bortebane 11. august i fjor, og fulgte opp med et nytt mål i 2–0 seieren hjemme 1. januar.

Lørdag ble Roofe flott spilt igjennom av Jack Harrison, og fra litt skrått hold og med en Derby-spiller tett på seg, klarte han å sette ballen i mål bak Derby-keeper Kelle Roos.

Den nederlandske målvakten reddet derimot mesterlig på en ny stor Leeds-sjanse minuttet senere.

Marcelo Bielsa kalles «El loco». Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS / NTB SCANPIX

Derby presset mot slutten

Hjemmelaget forsøkte å sette inn en liten sluttspurt, men Leeds-forsvaret ble aldri satt på særlige prøver. Tolv minutter før slutt ville hjemmelaget ha straffe. Dommeren pekte først på straffemerket, men etter å ha konsultert med sin assistent ombestemte han seg.

Leeds endte på tredjeplass i mesterskapsserien, mens Derby ble nummer seks.

Det er den gamle Chelsea-kjempen Frank Lampard som er Derby-manager. Han må kanskje trylle litt i returkampen på Elland Road onsdag.

Hos Leeds er det Marcelo Bielsa som har det sportslige ansvaret. Treneren kalles «El loco» for hans energifulle engasjement. Tidligere har han hatt ansvaret i klubber som Athletic Bilbao, Marseille og Lille. I tillegg har han vært landslagstrener for Argentina og Chile.

I den andre kampen i opprykkssluttspillet har Aston Villa sikret seg et lite overtak med 2-1-seieren over Stefan Johansens West Bromwich lørdag.