Burnley-Arsenal 0–0

Hverken Arsenal eller hjemmelaget Burnley fant veien til nettmaskene, og oppgjøret endte dermed 0-0. Begge lagene står nå med 31 poeng, og opp til fjerdeplassen som gir mesterligaspill er det hele ti poeng.

Fjerdeplassen er det Chelsea som innehar for øyeblikket. Blåtrøyene har fem poeng ned til Sander Berges Sheffield United på femteplass.

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang klarte ikke å heade ballen i mål. Foto: Foto: Martin Rickett, AP / NTB scanpix

Misbrukte sjanser

– Vi trenger å forbedre kvaliteten i spillet vårt, være roligere og bedre sluttproduktet, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til BBC etter kampen og la til at han var fornøyd med forsvarsspillet.

Med seier ville Artetas menn vært to poeng bak Manchester United på sjetteplass, men Pierre-Emerick Aubameyang og hans lagkamerater misbrukte sin sjanse til å ta viktige poeng. Et kvarter før slutt ble Aubameyang servert et flott innlegg av Alexandre Lacazette, men den gabonske spissen klarte ikke å sette ballen på mål. Headingen strøk stolpen.

Tverrliggertreff

Like etterpå var det Burnley som burde tatt ledelsen. Jay Rodriguez fikk ballen på fire meter, men sendte den utrolig nok i tverrliggeren og ned på streken. Arsenal fikk klarert til hjørnespark, og mållinjeteknologien konkluderte med at ballen ikke var inne.

Arsenal byttet inn Nicolas Pépé på tampen av kampen, uten at det hjalp. Kampen på Turf Moor endte uten scoringer.