UTE: Jonas Johansen (til venstre) er snart historie på Alfheim. Her sammen med pappa Trond «Slegga» Johansen på TILs jubileumsfrokost 14. september. UTE: Jonas Johansen (til venstre) er snart historie på Alfheim. Her sammen med pappa Trond «Slegga» Johansen på TILs jubileumsfrokost 14. september. Foto: Ronald Johansen

Her forsvinner nok en bit av TILs identitet

KOMMENTAR: Det kan selvsagt ikke være slik at alle som en gang i tiden har spilt for TIL skal jobbe for klubben. Påfallende mange kulturbærere har likevel forsvunnet ut de siste årene.

Tirsdagens hundreårsfeiring av TIL var en verdig markering av en klubb som har betydd mye for mange. Noe som blir svært synlig på slike dager. Enkelte jeg har snakket med har poengtert at de på mange måter har «glemt» TIL, men fikk en skikkelig påminnelse om hvor viktig klubben har vært i livet deres.

Hvor synlig engasjementet for en av Nord-Norges mest kjente institusjoner og merkevarer er fikk vi nemlig et klart bevis på. Lokalavisene kjørte TV-sendinger og reportasjer gjennom dagen. Sosiale medier fløt over av innlegg med gratulasjoner og egne opplevelser med klubben.

Noen mer verdt å stoppe opp med enn andre. Blant disse var det lange og følelsesladde Facebook-innlegget til Jonas Johansen (35), oppvokst med TIL i blodet fra han var fire år, og med legenden Trond «Slegga» Johansen som pappa.

– Jeg skulle ønske tidligere spillere følte seg mer velkommen på Alfheim, og da mener jeg ikke bare på hjemmekampene, skriver Johansen og fulgte litt senere opp med:

– Jeg vet at flere som legger opp etter lange karrierer i TIL ikke har vært på TIL-kamp siden de la skoene på hylla. Dette synes jeg og mange er synd, og det er noe som vi sammen må gjøre noe med, skriver «JJ» som de siste årene har jobbet i klubbens akademi som spillerutvikler.

Nylig fikk han beskjeden om at TIL ikke vet om de kan forlenge avtalen de har med han som går ut året. I stedet for å leve i usikkerheten valgte Johansen det trygge, en ny jobb i Fløya.

35-åringen karakteriserer det som en «ufrivillig pause fra TIL». Johansen sender også et stikk til dagens ledelse på akademiet ved leder Morten Giæver i spissen. Giæver sa da exiten ble offentliggjort at «Jonas var på mange klubbesøk, men det har vært litt mye her og der», noe som tydeligvis heller ikke har falt i god jord hos Johansen.

Rune Robertsen, iTromsøs sportsredaktør.

Økonomi, divisjonsstatus og prioriteringer er forklaringen på at profilen ikke får fortsette i klubben. TIL vet rett og slett hvordan inntektene vil være i 2021. En ærlig sak det, men samtidig har Johansen gjennom sine klubbesøk og oppfølging av unge spillere vært en godt likt og kjent figur ute blant folk. Det er ikke til å komme unna at han har vært sentral i utviklingen til flere av talentene som har gått videre til langt større klubber. Hadde han vært viktig nok ville han blitt beholdt.

Av kulturbærere er Jonas Johansen bare den siste i køa som av forskjellige årsaker har forsvunnet så godt som helt ut av TIL de siste fem årene. Steinar Nilsen, Miika Koppinen, Thomas Hafstad, Morten Pedersen, Sigurd Rushfeldt, Svein-Morten Johansen og Morten Gamst Pedersen har alle hatt roller i klubben, men er nå borte. Nevnte Hafstad fikk torsdag attpåtil ny fotballjobb som utviklingsleder etter å ha jobbet noen år på Kystens Hus. Ikke på Alfheim, men i et storsatsende Vålerenga. For ordens skyld foretrukket av 300 søkere.

Fra utsiden framstår dette som at noen av disse kanskje ble for høylytte, og ikke ville gå i rekke med resten. Hvis takhøyden for sterke meninger har vært med på å presse enkelte av disse ut, kan dette være en del av forklaringen på hvorfor TIL i manges øyne har distansert seg fra byen.

I 2020 er det veldig populært å se hva som er gjort riktig i Bodø, når Glimt lykkes som de gjør. Et ofte underspilt poeng er hvordan Runar Berg, Ørjan Berg og Stig Johansen, som alle representerer kjernen av Glimt, bærer klubbens identitet videre inn mot nye og unge spillere på akademiet. Det er bare å konstatere at slike folk finnes også i Tromsø, men langt fra alle er i TIL.

Med rett - eller feil - innstilling vil TIL alltid kunne være gjenstand for kritikk. Enten har de for mange gamle TIL-spillere innenfor dørene. Eller for få, slik at den nevnte identiteten forsvinner.

Det er viktig å ha med seg at dagens TIL-ledelse har flere med «TIL-kulturen» i blodet. Senest i mars ble Tore Rismo hentet inn i styret. Og i etterkant av sparkingen av Simo Valakari hadde klubbledelsen møter med titalls tidligere TIL-profiler om veien videre. Glem heller ikke styremedlem Lars Espejords befriende ærlighet om status i klubben under pressekonferansen da Helstrup ble ansatt, i mai.

Så får klubben heller leve med beskyldninger om «snikTUILifisering» etter at hovedtrener (og tidligere TUIL-trener) Gaute Helstrup har hentet intet mindre enn tre tidligere TUIL-profiler i Mohammed Ahamed, Lars-Gunnar Johnsen og Steffen Skogvang Pedersen på få måneder.

Det eneste svaret å gi på det er opprykk.