Torsdag ettermiddag melder BBC-journalist Laura Scott og The Times-journalist Martyn Ziegler at UEFA har opprettet en etterforskning England på grunn av bruken av laserpekeren mot Kasper Schmeichel.

Semifinalen ble spilt på den engelske nasjonalarenaen Wembley og Scott har lagt ved et bilde hvor det står at England er siktet for bruk av laserpeker fra deres supportere, samt bråk under nasjonalsangen og fyrverkeri.

Engelskmennene fikk tildelt et kontroversielt straffespark da Raheem Sterling gikk lett i bakken.

Da Harry Kane sto klar til å ta straffesparket - som Schmeichel forøvrig reddet - ble dansken forsøkt vippet av pinnen med det som etter alt og dømme er en laserpenn med sterkt grønt lys. Det skriver blant andre storavisen The Telegraph.

Laserpenner av et slik kaliber er forbudt i England.

Laserpennen ble etter alt å dømme brukt av en supporter på tribunen. Midtstopper Jannik Vestergaard påpekte at han så laserpenner i bruk flere ganger iløpet av kampen.

– Jeg vet ikke om det ble gjort ved straffesparket, men jeg la merke til at det skjedde allerede i førsteomgang. Det var flere ting som ikke var helt rettferdig fra tilskuerne. Men når så mye står på spill er tydeligvis alt lov, sa Vestergaard etter kampen, ifølge Ekstrabladet.

Pierre-Emilie Højbjerg skal ha forsøkt å gjøre dommeren oppmerksom på det som skjedde, men fikk ikke gehør av kamplederen.

– Det er noe som er vanskelig å forhindre. Det er selvsagt noe du ikke ønsker at skal skje, sier Englands Mason Mount ifølge dansk TV 2.

Opptrinnet har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier.

– Om det er snakk om en laserpenn, forventer jeg at vedkommende utestenges på livstid, skriver den tidligere Premier League-spissen Stan Collymore på Twitter.

Selv om sisteskansen reddet forsøket fra den engelske landslagskapteinen, var Kane først på returen.

– Det var ikke den beste straffen jeg har hatt, men noen ganger bommer man og så havner returen hos deg, og heldigvis gjorde den det i dag, sier Harry Kane til ITV.

Laserpenn-situasjonen var langt fra den eneste kontroversen. Like før Raheem Sterling tok seg inn i feltet og skaffet England straffesparket, befant det seg to baller på banen. Det har fått danskenes landslagssjef, Kasper Hjulmand, til å reagere.

– Fem sekunder før Sterling løp forbi den ekstra ballen var jeg borte ved fjerdedommeren for å si fra om at det var en ball for mye på banen. Ved en annen anledning var de raske med å stoppe spillet da det var to baller på banen. Man skal ikke kunne løpe forbi en ekstra ball når det har innflytelse på spillet, sa Hjulmand.

England møter Italia i finalen søndag.