Det drar seg til i NBA. Golden State Warriors er det første laget som er klare for conference-finalen i vest (eller semifinalen i NBA, om du vil).

De slo Memphis Grizzlies 4-2 i kamper etter at Klay Thompson og Steph Curry – bedre kjent som «Splash brothers» – til sammen scoret 59 poeng natt til lørdag.

– Etter å ha vært gjennom de skadene jeg har hatt så har jeg fått et helt nytt perspektiv, å ha muligheten til å konkurrere på det høyeste nivået, og være et av de siste fire lagene, det er en følelse som er vanskelig å beskrive for å være ærlig, sier Klay Thompson ifølge AP.

Thompson mistet hele 31 måneder med skade før han gjorde comeback denne sesongen.

– Det er faktisk helt utrolig, og det inspirerer meg til å fortsette å gi alt fordi jeg fortsatt har mye basketball foran meg, sier 32-åringen.

Thompson senket hele åtte 3-poengere i kamp seks mot Memphis.

– Jeg elsker disse øyeblikkene. Jeg elsker presset, og jeg elsker å spille basketball på det øverste nivået, sier han.

Med hovedtrener Steve Kerr ute med covid-19 var det Mike Brown som hadde treneransvaret. Han kunne ikke annet enn å la seg imponere av Thompson.

– Det der er Klay. Han forventer å gå ut der å spille utrolig, og da gjør vi det samme, sier han.

Kampen endte 110-96. Memphis måtte som kjent klare seg uten stjernen Ja Morant.

Dette ble en etterlengtet revansj for Warriors, som røk ut i playin-turneringen mot nettopp Memphis i fjor.

Se høydepunktene fra nattens kamper her:

I øst er allerede Miami Heat klare for conference-finalen etter å ha slått ut Philadelphia 76ers. De skal møte vinneren av Boston Celtics og Milwaukee Bucks, som du ser på VG+ Sport søndag kl. 21:30.

Serien mellom Phoenix Suns og Dallas Mavericks er heller ikke avgjort ennå. Der spilles kamp 7 natt til mandag. Den ser du med et kombinert abonnement på VG+ Sport og NBA League Pass.