Filip og Jakob Ingebrigtsen uttatt til terreng-EM

Både Filip og Jakob Ingebrigtsen vil gjerne løpe EM i terrengløp i neste uke og er tatt til mesterskapet. Men om de faktisk stiller til start, er ennå usikkert.

Jakob og Filip Ingebrigtsen deltar kanskje i EM i terrengløp i Portugal 8. desember. Her er de i aksjon under 5000-meterfinalen under VM i friidrett i Doha i Qatar i september. Jakob og Filip Ingebrigtsen deltar kanskje i EM i terrengløp i Portugal 8. desember. Her er de i aksjon under 5000-meterfinalen under VM i friidrett i Doha i Qatar i september. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Onsdag ble det klart at langrennsløperen Didrik Tønseth er tatt ut til EM i terrengløp, som går i Lisboa 8. desember. Den endelige avgjørelsen om han deltar, blir tatt etter den kommende verdenscuphelgen i langrenn i finske Ruka.

Fredag ble det klart at Tønseth – om han stiller til start – kan få følge av Filip Ingebrigtsen i seniorklassen og Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen. Norges Friidrettsforbund skriver i en pressemelding at en endelig avgjørelse på om brødrene deltar vil bli tatt i begynnelsen av neste uke.

To andre løpere er plusset på EM-troppen siden onsdag. Ingebrigtsen-brødrene får følge av Ådne Andersen fra Dimna IL og Per Svela, IL Gular. Begge disse stiller i seniorklassen.

Den uttatte troppen til EM i terrengløp teller 16 utøvere:

Menn senior – 10225 meter:

Didrik Tønseth, Mosvik IL

Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL

Ådne Andersen, Dimna IL

Per Svela, IL Gular

Menn U23 – 8225 meter:

Kasper Fosser, Heming

Simen Halle Haugen, IL Runar

Narve Gilje Nordås, Sandnes IL

Fredrik Sandvik, Askim IF

Menn U20 – 6225 meter:

Ibrahim Buras, Lillehammer IF

Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF

Jonatan Vedvik, Tønsberg FIK

Håkon Stavik, Ålesund FIK

Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL

Endelig avgjørelse om Jakob sin deltakelse vil komme over helgen.

Kvinner senior – 8225 meter:

Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve

Sigrid Jervell Våg, IL i BUL

Maria Sagnes Wågan, IK Tjalve