LAZIO - INTER 2–3

Inter slo Lazio 3-2 i siste serierunde i Serie A. Dermed går Milano-laget til mesterligaen på Lazios bekostning. Lazio måtte avslutte kampen med ni mann.

Resultatet gjør at Inter blir nummer fire i Serie A denne sesongen, slått av Juventus, Napoli og Roma. De fire øverste plassene gir mesterligaspill neste sesong.

TIL MESTERLIGAEN: Matías Vecino har avgjort for Inter i en svært dramatisk kamp. Foto: Giuseppe Lami / TT NYHETSBYRÅN

Tabellfemmer Lazio må nøye seg med spill i europaligaen. Inter er kun foran Lazio på innbyrdes oppgjør, men det holder i massevis for Mauro Icardi og co. Begge lag står med 72 poeng etter 38 runder.

Danilo D'Ambrosio, Icardi (straffe) og Matías Vecino scoret målene for Inter. Felipe Anderson og et selvmål var ikke nok til å berge mesterligaspill for Lazio, som fikk Senad Lulic og Patricio Gabarrón Gil utvist mot slutten. Vecinos matchvinnermål kom i spill elleve mot ti.

Milan sikret spill i Europa

Milan banket Fiorentina 5-1 i siste serierunde. Det sikret milaneserne spill i europaligaens gruppespill neste sesong.

Hardtsatsende Milan måtte vinne for å være sikret en plass i europaligaen 2018/2019. Og hjemmefansen fikk valuta for pengene i søndagens kamp mot Fiorentina på San Siro.

Hakan Çalhanoglu, Patrick Cutrone (2), Nikola Kalinic og Giacomo Bonaventura scoret hjemmelagets mål, mens Giovanni Simeone scoret for bortelaget fra Firenze.

Milan ender på sjetteplass i serien med sine 64 poeng. Fiorentina på 8.-plass stopper på 57 poeng.

Napoli sendte Crotone ned

Crotone hadde et lite håp om å berge plassen i Serie A med tre poeng i siste serierunde, men tapte 1-2 mot Napoli. Dermed venter spill på nivå to for bunnlaget.

Forrige sesong unngikk Crotone nedrykk på sesongens siste dag, men denne gangen ville det seg ikke. Arkadiusz Milik og José Mária Callejón sørget for at det blir spill i Serie B på Crotone i 2018/2019.

Marco Tumminello scoret på overtid for gjestene i søndagens oppgjør, men til ingen nytte. Laget endte på 18.-plass med sine 35 poeng. Kun tre poeng ville gitt laget sjansen til å passere Spal på sikker plass. Sistnevnte slo Sampdoria 3-1 søndag. Crotone slår følge med Hellas Verona og Benevento ned til nivå to.

Napoli endte på annenplass bak Juventus i Serie A. Napolitanerne stoppet på 91 poeng. Et lag har aldri unngått å vinne tittelen med mer enn 90 poeng før denne sesongen, skriver nyhetsbyrået AP. Juventus endte på 95 poeng.

(©NTB)