Senere i sommer skifter midtbanestrategen ut 1. Bundesliga med spill for gamleklubben Rosenborg. Fotballen i Tyskland gjorde sist helg comeback etter koronakrisen, og for Skjelbreds lag – der også Rune Almenning Jarstein spiller – gjenstår det fortsatt åtte seriekamper.

Første oppgave blir hjemmekamp mot Union Berlin fredag kveld. Der står mye på spill. Union ligger ett poeng bak Hertha foran kampen, og «lillebror» i byen slo Hertha 1-0 i høst. Det handler også om å kunne kalle seg «best i byen».

– Denne kampen er en stor sjanse for oss til å slå tilbake. Vi har ikke glemt hva som skjedde i høstsesongen, og det betyr mye for oss i garderoben. Vi fokuserer på fotballen, og vi ønsker å vinne kampen, sier Skjelbred til Herthas nettsted.

Per Ciljan Skjelbred ikledd ansiktsmaske snakker med Herthas nyansatte trener Bruno Labbadia under bortekampen mot Hoffenheim sist helg. Foto: Thomas Kienzle, AFP / AP / NTB scanpix

Jubileumskamp

Noe sedvanlig byderby blir det uansett ikke. Kampen skal som kjent spilles uten tilskuere som følge av de strenge smittevernreglene. Skjelbred mener likevel at Hertha har en hjemmebanefordel.

– Vi spiller på vårt stadion, på vår bane. Vi kjenner banen, og det er vår hjemmefordel.

– Dessverre får vi ikke den fantastiske følelsen av å ha fansen der. Men det påvirker begge lag. Det betyr heller ikke noe hva som skjer rundt oss. Vi må fokusere på våre arbeidsoppgaver og vinne kampen, sier nordmannen som fredag spiller sin 200. kamp i Bundesliga.

Han fikk med seg 26 seriekamper for Hamburg før han flyttet til Berlin i 2013. For hovedstadslaget har han spilt voksne 173 kamper.

Per Ciljan Skjelbred under en seriekamp mot Augsburg tidligere i sesongen. Foto: Stefan Puchner / DPA via AP / NTB scanpix

Midtbanen en nøkkel

Skjelbred spilte nesten samtlige minutter i Bundesliga-comebacket sist lørdag. Da ble det en sterk 3-0-seier over Hoffenheim på bortegress i Bruno Labbadias trenerdebut.

32-åringen mener å ha formelen til suksess også mot Julian Ryersons lag.

– Vi må vinne ballen på midtbanen for å komme i posisjon til å flytte ballen fremover. Om vi kan gjøre det bra, kommer vi til å skape sjanser, til og med mot et godt organisert lag som Union, sier Skjelbred.

Per Ciljan Skjelbred spiller fredag sin 200. Bundesliga-kamp og sitt siste Berlin-derby. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Kjedelig

Han erkjenner at det ikke var noe gøy å tape det forrige byderbyet.

– Jeg fikk noen kommentarer slengt etter meg fra dem som sto i nærheten. Det var ikke noe hyggelig, sier Skjelbred, som håper å gjøre gjengjeld til fansen med en god kamp fredag, selv om de må se kampen på TV.

– Jeg fokuserer på oppgavene mine og hva jeg kan gjøre for å hjelpe lagkameratene mine. Men selvfølgelig ville det vært kult å score mot Union. Det ville vært som en liten avskjedsgave til fansen, sier trønderen.

Mens Skjelbred og Jarstein startet for Hertha sist helg, måtte Julian Ryerson nøye seg med et innhopp på seks minutter da Union tapte 0-2 hjemme mot serieleder Bayern München.

(©NTB)