Frode Urkedal sto for gårdagens mest oppsiktsvekkende resultat sett med norske øyne. 21-åringen, som spiller på Norges andrelag, presterte å slå Vasilij Ivantsjuk fra Ukraina som er rangert som nummer 19 i verden.

Sensasjon

Det hele endte med 2-2 for Norge, noe som i seg selv er en kjempesensasjon mot et lag som er spådd som tittelutfordrer foran mesterskapet i Tromsø.

– Det er helt fantastisk. Ivantsjuk har vært i verdenstoppen i 20 år. Vi i Norge husker han kanskje best fra VM-kvalifiseringen Magnus Carlsen spilte i London mars 2013. Da tapte Magnus mot Ivansjuk, før Ivansjuk også slo Kramnik. Seieren hans mot Kramnik gjorde at Carlsen ble kvalifisert til VM. Han var altså årsaken til den største nedturen for norsk sjakk i 2013 og involvert i at Carlsen kom seg til finalen, sier Jon Ludvig Hammer som søndag satt på benken for Norges førstelag.

SE OGSÅ: Følg TUIL-Fredrikstad og chat med oss underveis

Feirer med dessert

Men selv er ikke Urkedal videre preget av egen prestasjon. 21-åringen hadde begge bena plantet godt på jorda da han møtte pressen noen minutter etter partiet.

– Det er kanskje et mirakel, men han gjorde flere grove feil. Jeg fikk en følelse at den første feilen han gjorde var en veldig grov og da så jeg mitt snitt, sier Urkedal til iTromsø.

Og hvordan sjakkspillere pleier å feire bragder skal være uskrevet, men Urkdal avslører at han nok blir å skeive ut med en aller så liten belønning mot kveldningen.

– Det blir nok en aldri så liten dessert på hotellrommet i kveld, sier Urkedal.

– Helt sinnsykt

Hammer understreker at det er Norge 2s oppgave å spille for å overraske i turneringen.

– Vi på førstelaget skal forsøke å slå alle under oss på rankinglista, mens andrelagets jobb er å slå oppover i systemet for å få gode enkeltprestasjoner. Det har Frode nå fått og dermed ble det uavgjort, noe som er helt sinnsykt.

SE OGSÅ: - Det er nå det gjelder

Selv ble Jon Ludvig Hammer satt på benken under søndagens kamp mot Finland som endte 2-2. Nå er han sulten på flere jevne oppgjør

– I dag har jeg hjulpet Kjetil Lie å varme opp.

– Så ingen fjelltur på deg?

– Nei, dem får Magnus ta seg av.