Andreas Setting, Erlend Sundstrøm og Erik Stene fra Tromsø CK kom først i mål i løpet av det 14 mil lange løpet på Norges nest største øy. Det er Settings andre seier på to år på Senja.

- Mot slutten var vi sju ryttere igjen, og flere prøvde å stikke av. Men vi tre samarbeidet godt, og hentet inn alle som forsøkte å dra i fra. Erik hjalp meg da han kjørte et spurtopptrekk 400 meter fra mål, sier vinneren Andreas Setting (37).

Allerede fra start av tok Setting og co. tak i feltet.

­- Fra start på Skaland er det en ganske rå bakke. Da vi valgte å kjøre fra start var det kun 10 som klarte å henge med over det første fjellet, sier Setting.

Mot slutten var trioen ganske sikker på seier.

­- Vi hadde en trygghet da vi visste at vi kjørte som et lag. Det kunne ingen av de andre.

Suksess-sesong

For Setting har denne sesongen gått over all forventning. Han har vunnet seks av seks løp som han har deltatt i.

- Tromsørittet, Harstadrittet, Tour de Lax, Reisadalen opp, Tour de Lyngen og Tour de Senja har alle endt med at jeg har blitt nummer en. Det er langt over hva jeg hadde forventet før sesongen. Jeg la tross alt egentlig opp i fjor, humrer han.

At Tromsø-rytteren valgte å endre på den avgjørelsen er han glad for i dag.

- Treningsgrunnlaget jeg har fra i vinter gjør at jeg har vunnet i år. Samtidig er det litt tilfeldig, fordi det fort kunne vært noen andre fra Tromsø som kunne vunnet noen av de rittene vi har deltatt på. Men det skal sies at jeg aldri stiller til start uten et mål om å vinne, sier Setting.

Hjelperytter

Til helga venter Tour de Andørja. Der tror ikke Setting at han går helt til topps.

- I det rittet tror jeg at jeg kun skal kjøre som hjelperytter, slår han fast.

Etter TdA venter noen uker fri før høstsesongen starter.

- Målet har hele sesongen vært det store offroadrittet i Finnmark 1. august, og det står jeg fortsatt på trass i alle seirene som har vært i vår, sier Setting.