Det var tydelig at Bergerud slet med å samle seg i det han skulle intervjues av TV 3.

– Det er enormt skuffende. Det er veldig kjedelig at det skulle ende sånn her. Vi gir svenskene seieren, sier Bergerud til rettighetshaveren.

Litt senere utdyper han overfor VG. Han bryr seg ikke nevneverdig om prestasjonene han leverte på Sveriges syvmetere når det endte med at nok en semifinale glapp.

– Det er kjedelig. Det er surt. Uavhengig av om jeg reddet straffer eller ikke. Det er fryktelig surt, sier Bergerud.

Også bakspiller Harald Reinkind fortsatte sin gode trend i mesterskapet og leverte en ny god kamp for Norge.

– Det er tungt. Det føles som vi har kastet vekk fire uker av 2022. Det er disse kampene vi trener og spiller for og det er fryktelig tungt når vi ikke klarer det vi har lyst til, sier Kiel-spilleren til VG.

Reinkind satte inn syv mål på syv skudd, Bergerud kom inn som keeperjoker etter å ha startet på benken på grunn av sykdom. I gruppespillet måtte han stå over kamper etter en smell i hodet. Likevel kunne han blitt den store norske helten mot Sverige – tross skranglete forutsetninger og minimal spilletid.

foto
STRAFFESJEF: Torbjørn Bergerud reddet straffe etter straffe, men det holdt ikke. Foto: Annika Byrde / NTB

Han reddet vanvittige tre strake fra straffemerket like etter pause, men misset det siste da 21 år gamle Valter Chrintz avgjorde kampen 15 sekunder før slutt.

På spørsmål om hva Norge kunne gjort annerledes, er Bergerud klar i sin tale:

– Vi sliter mer fremover i dag. Vi står godt bakover. Angrepsspillet tror jeg ikke jeg skal si så veldig mye om. Andre har bedre kompetanse der enn meg, sier keeperen etter bare 23 norske scoringer.

Dermed endte skuffelsen med det tredje strake mesterskapet uten semifinale for profiler som Sagosen, Reinkind og Bergerud. Nå er det store spørsmålet hva som skjer videre.

Spekulasjonene florerer om dette kan ha vært landslagssjef Christian Berges siste mesterskap, ettersom han stadig er koblet til jobben som trener for hardtsatsende Kolstad.

Sander Sagosen mener de ikke har noen andre å skylde enn seg selv.

– Det er kjipt. Vi er ikke gode nok der det skal avgjøres. Vi hadde alt i våre egne hender, hadde spilt oss opp i mesterskapet, og gitt oss selv muligheten i denne posisjonen. Og så tar vi den ikke, sier Sagosen til VG.

Mens Sverige skal spille semifinale på fredag, må Norge nøye seg med å spille om å bli nummer fem.