Det opplyser Pieters' lag SD Worx.

30-åringen veltet under en treningstur i Calpe i Spania og ble operert i Alicante samme dag. Det er ikke klart hvor omfattende skader Pieters har pådratt seg.

– Når legene vekker henne om noen dager, vil det kunne gjøres en vurdering av eventuelle skader, uttaler lagledelsen.

En rekke medier meldte torsdag kveld at hun var bevisstløs da hun ble fraktet til sykehuset i Alicante med ambulansehelikopter.

Det nederlandske sykkelforbundet skriver på sin hjemmeside at hun ble operert i hodet, men det er ikke opplyst mer detaljert hva som er skadeomfanget.

Ulykken skal ha skjedd da hun var innblandet i en kollisjon innad i laget, og falt av sykkelen på en treningstur med det nederlandske landslaget i landeveissykling.

VERDENSMESTERE: Kirsten Wild (t.v.) og Amy Pieters avbildet etter VM-gullet i velodromen i Roubaix i Frankrike i oktober. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

De har vært i Spania på treningsleir, og ulykken skal ha skjedd i nærheten av byen Calpe.

Hennes lag Team SD Worx la ut følgende melding torsdag kveld:

«For øyeblikket kan ingen flere uttalelser gis om ulykken, og vi vil be alle om å respektere privatlivets fred for de involverte. Selvfølgelig tenker alle i Team SD Worc på Amie og hennes familie».

Pieters har levert meget sterke resultater både på bane og landeveien gjennom en lang karriere. Senest i oktober tok hun VM-gull på bane i par med Kirsten Wild.

Hun ble også nederlandsk mester på landeveien tidligere i år.

Amy Pieters far, Peter Pieters, og bror Roy Pieters har også syklet på toppnivå.

Dagen før ulykken la hun ut følgende melding på sin Instagram-konto: