– Det var fint. Et kjapt parti er strålende, sier Carlsen til VG.

– Går du til angrep i morgen?

– Vi får se, men i utgangspunktet har jeg hvitt og vil prøve. Så får vi se om det går, sier den regjerende verdensmesteren.

På pressekonferansen fikk Carlsen spørsmål om likheten mellom han og Norges landslagsspiss i fotball, Erling Braut Haaland.

– Vi er begge nådeløse når vi får sjansen. Bayern-Dortmund er høyt på «to do»-listen min i kveld, sier han til VG.

Den tyske storkampen har avspark kl. 18.30.

Nepomnjasjtsjij hadde hvite brikker i lørdagens parti og skulle prøve å slå tilbake etter fredagens maratonparti. Carlsen fikk et gjennombrudd i VM-kampen med den første seieren, det etter nesten åtte timer og 136 trekk ved brettet.

– Jeg klarte ikke å sove i går, jeg var for opprømt, avslører Carlsen etter dagens parti.

Nepomnjasjtsjij gikk offensivt ut fra start og forsøkte en overraskelse med bonde c3 i det ellevte trekket. Det var langt ifra nok til å vippe Carlsen av pinnen, som aldri tillot VM-utfordreren å få et skikkelig overtak i partiet.

– Jeg er ikke veldig imponert. Han må finne på noe nytt, han kan ikke spille slik hver gang. Jeg tror han er preget etter partiet i går, sa Frode Urkedal om «Nepos» forsøk på å slå tilbake.

Han satt i studio sammen med VGs faste sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Magnus har full kontroll, vurderte han da det lå an til en slagveksling mellom bøndene midt på brettet.

Færre brikker på brettet, var en fordel for Carlsen og ekspertene følte seg sikker på en rask remis. De fikk rett, for det tok ikke lang tid før brettet nesten var tomt og spillerne tok hverandre i hånden.

– Partiet er perfekt utført av Carlsen, sier Hammer, som ikke ser hvordan russeren skal kunne slå tilbake.

– Slik som Magnus spilte i dag, virker han utilnærmelig på sikt i denne kampen, fortsetter sjakkeksperten.

KONTROLL: Norges regjerende verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, fikk aldri store problemer med Jan Nepomnjasjtsjijs angrep lørdag. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Magnus Carlsen hadde spilt 19 partier på rad med remis i tre VM-matcher (to mot Sergej Karjakin, 12 mot Fabiano Caruana og fem mot Jan Nepomnjasjtsjij) da han fredag knuste utfordreren i det partiet i sjakk-VM-historien som har hatt flest trekk: 136.

Det tok nordmannen mer enn syv og en halv time å nedkjempe russeren i et parti stappfullt med action og spenning.

Magnus Carlsen prøver å forsvare VM-tittelen for fjerde gang etter at han ble verdensmester ved å slå Viswanathan Anand i 2013. Nepomnjasjtsjij ble VM-utfordrer ved å vinne den såkalte kandidatturneringen i Jekaterinburg.