– Dommer ville jo ikke dømme gult engang når han ser det live. For meg er det soleklart gult, sier Berg hos TV 2.

35 minutter ut i kampen ble Lillestrøm-spiller Magnus Knudsen liggende etter en takling fra Simen Juklerød. Det ble dømt frispark, men dommer Kristoffer Hagenes dro hverken frem rødt eller gult kort på et fullsatt Intility Arena.

TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen mener dog at avgjørelsen om rødt kort var riktig, men skjønner ikke at Hagenes ikke reagerte med en gang.

Kort tid etterpå løp dommer Hagenes imidlertid ut for å se på situasjonen på nytt etter anbefaling fra VAR-teamet. Etter å ha sett på bildene, kom konklusjonen: Rødt kort til Simen Juklerød.

Juklerød reagerer på hvordan dommeren kommuniserte med ham.

–Jeg skal ikke si for mye om dommeren, men han gir ikke forklaring eller noe. Han stirrer meg bare i øynene som om jeg er en drittunge som har drept noen, sier Juklerød til VG.

– Jeg prøver å være rolig og fortelle at det er rødt kort, og det er rundt åtte Vålerenga-spillere rundt meg, sier Hagenes til VG.

Dommer Hagenes står ved avgjørelsen og sier det er «soleklart rødt kort».

– For meg er det eksempel på hvorfor vi har VAR, sier dommeren som representerer Hovding IL.

Etter kampen fikk han en klar melding fra Vålerengas assistenttrener David Ribeiro i spillertunellen – og svarte med å vise ham ut.

– Han sa ting som var veldig langt over grensen, sier dommer Kristoffer Hagenes til TV 2.

Vålerenga hevder at Ribeiro sa «katastrofedommer». Ribeiro ønsket ikke å kommentere situasjonen selv. Senere på kvelden sier Hagenes følgende til VG:

– Jeg kan ikke uttale meg om hva som blir sagt, men det jeg kan si er at jeg aldri hadde reagert på en slik uttalelse (som katastrofedommer). Det hadde aldri kvalifisert til hverken gult eller rødt kort.

– Så det som hevdes å bli sagt ble ikke sagt?

– Det stemmer.

LSK-trener Geir Bakke innrømmer at taklingen som endte med rødt kort kan se verre ut på TV-reprisene.

– Jeg ser at han går inn og at han har en strak fot, og jeg vet ikke om han trekker seg eller om han prøver å trekke seg eller om han fullfører. Så spørs det om hvor hardt han treffer, i sakte film så ser jo alt så jævla brutalt ut, sier LSK-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2:

– Jeg syns det er vanskelig. Det spørs hvor stor fart han har. Jeg bebreider ikke dommeren for den. Jeg syns det er verre den annulleringen til Aaron Kill-Olsen. Får vi 4-2 der så er det avgjort, sier han om situasjonen der Kill-Olsen ble avblåst for å ha dyttet til LSKs Kristoffer Tønnesen.

BLE LIGGENDE: Magnus Knudsen etter taklingen fra Simen Juklerød. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det viser hvor vanskelig det er å dømme med VAR som gir et helt annet inntrykk av bildene når man ser det i «slow motion» enn live. Så er spørsmålet om det er riktig vei å gå for fotballen, sier Henning Berg om utvisningen.

– Jeg føler at jeg kjenner det er strake knotter med en gang, Men jeg visste ikke hvor sikkert før reprisen, men det ser greit ut. Jeg har sår og hele pakka, så det går greit, sier Knudsen - som ble taklet - til TV 2.

– Det er ikke jeg som dømmer og selvfølgelig er det synd at derbyet blir sånn, men når han er såpass høyt oppe er det greit, legger han til.

På tross av at avgjørelsen gikk i favør Lillestrøm og supportergruppen Kanarifansen, sang det fullstappede bortefeltet at de «hater VAR» etter at rivalen var redusert til ti spillere.

Dette var skadeplagede Simen Juklerøds første kamp fra start så langt i 2023. Etter det røde ble venstrevingen Mohamed Ofkir ofret til fordel for venstrebacken Leonard Zuta.