Ruud vant i to strake sett mot Zeppieri, som er rangert som nummer 129 i verden. I det tredje settet slo italieneren tilbake, men Ruud holdt hodet kaldt og sørget for at kampen var ferdig etter det fjerde settet.

– Det var en vrien kamp. Jeg startet godt, fikk et tidlig brudd og servet godt selv. Normalt sett hadde jeg vunnet 6–3, 6–2, men det er det vakre ved fem sett: Du har sjansen til å kjempe deg tilbake og det klarte han, sier Ruud.

For Zeppieri hevet spillet sitt betraktelig i det tredje og fjerde settet.

På et tidspunkt så det også ut til å gå mot tiebreak i det fjerde settet etter at Zeppieri brøt tilbake til 5–5. Ruud slo imidlertid tilbake umiddelbart og vant altså det siste settet 7–5.

– Han spilte godt. Det ble veldig fysisk. Jeg er glad for å slippe et femte sett og får nå ekstra tid til å komme meg til neste kamp, sier Ruud.

Han vil bruke tiden til å blant annet gjøre noen justeringer på forehanden.

– Jeg var ikke helt fornøyd med presisjonen på forehanden i dag. Det ble litt mye feil da jeg skulle gå for vinnerne og jeg klarte ikke presse motstanderen for langt ut, sier Ruud til Discovery.

Der fjorårets utgave av French Open var preget av regnvær, har det hittil vært strålende sol i 2023. Det trives nordmannen godt med.

– Enn så lenge går det bra, men det gjenstår mange kamper. Jeg er glad for å være her og for å ha vunnet de to første kampene. Jeg håper å nyte de neste kampene også. For meg er dette perfekte spillforhold, sier Ruud.

24-åringen møter vinneren i kampen mellom argentinske Thiago Agustín Tirante (153) og kinesiske Zhang Zhizhen (71) i den tredje runden.

Tilrante og Zhizhen spiller senere torsdag. Ruud vil uansett være enorm favoritt i den kampen.

French Open sendes direkte på MAX, Eurosport Norge og Discovery+.