Det bekrefter hockeyforbundet i en pressemelding torsdag.

Der fremgår det at alle resterende kamper i sesongen avlyses, samtidig som det konkluderes med at rekkefølgen i den enkelte serie blir stående slik den var 11. mars.

Videre er det klart at det ikke blir gjennomført kvalifiseringsspill mellom de øverste ligaene på seniornivå for menn.

Neste sesong vil dermed starte med samme inndeling og samme klubber som inneværende.

Ingen reduksjon av 1. divisjon

Det betyr konkret at Comet Halden og Lørenskog, som begge hadde sikret seg rettigheten til kvalifiseringsspill inn mot neste sesongs eliteserie, blir værende i 1. divisjon.

Narvik og Grüner, som endte sist i eliteserien og skulle ha spilt for å berge plassen på øverste nivå, slipper et eventuelt nedrykk.

Torsdagens vedtak får også konsekvenser i form av at den planlagte reduksjonen av antall lag i 1. divisjon må utsettes.

Styret i Norges Ishockeyforbund har videre vedtatt at seriemester Stavanger Oilers tilbys plassen i hockeyens Champions League neste sesong.

«Dette er i tråd med CHLs ønske og invitasjon», skriver forbundet.

Stavanger Oilers ble seriemester og får den norske plassen i mesterligaen. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Spesiell situasjon

Ishockeypresident Tage Pettersen innrømmer at situasjonen er spesiell:

– Idrettsverden har aldri vært så uoversiktlig som nå. Vi må forholde oss til den krisen verden står midt i. Idrett blir selvfølgelig underordnet de store utfordringene vi alle står overfor, sier han.

Alle opp- og nedrykk på breddesiden for menn annulleres også. Neste sesong starter også der med lik inndeling som sesongen 2019/20.

«Seriene har kommet ulikt, svært få opp- og nedrykk er avklart. Det anses viktig at man ikke foretar skjønnsmessig vurdering, og at man er konsistent gjennom hele organisasjonen», skriver forbundet.