På forhånd snakket man om Johannes Thingnes Bø skulle klare sin 50. seier på øverste nivå. I stedet fikk Tarjei Bø sin 10. triumf i verdenscupen.

32-åringen tok sin 9. verdenscupseier for nøyaktig tre år siden i Östersund, også det på sprinten.

I finske Kontiolahti i ettermiddag åpnet han forsiktig før han satte opp tempoet og fylte både på liggende og stående skyting.

På de siste kilometerne økte han avstanden ned til lillebror Johannes som måtte ut i en strafferunde på første skyting etter at han var litt uheldig med vinden.

– Når du kjemper om seier er det lett å finne motivasjon, og når jeg skjønte at det kunne bli seier gikk jeg livet av meg, sier Tarjei Bø til NRK.

I mål var han hele 29,4 sekunder foran Thingnes Bø. Storebror skulle altså lykkes i å ta en seier i sitt 69. forsøk.

– Bjørndalen-nivå

– Det Tarjei har gjort i dag er en helt perfekt sprint. Det er sånn Bjørndalen-nivå. Endelig er det jeg som kan stå her og skryte av ham. I dag er jeg stolt bror. Han har vunnet alt for lite med tanke på de egenskapene han har som skiskytter, fastslår Johannes Thingnes Bø.

– Jeg håper å kunne ta han igjen på jaktstarten på lørdag.

– Det er bunnsolid det han gjør i dag, mener NRK-ekspert Ola Lunde.

– Han kom skjevt i gang med de to første konkurransene i Finland, men dette er en perfekt gjennomføring.

Tyske Arnd Peiffer var også feilfri og hadde femte beste langrennstid. Dermed la han seg mellom Bø-brødrene i mål, 13,9 sekunder bak Tarjei Bø.

Det var ingenting å si på den norske innsatsen på sprinten. Erlend Bjøntegaard gikk inn til en 5. plass, Johannes Dale ble nummer syv.