Den 40-årige målvakten har hverken opplevd tap for klubben eller landslag siden hun kom tilbake på banen i høst. I Bucuresti vartet hun opp med 13 redninger bak et veldig godt Vipers-forsvar. Da Vipers ledet med ni mål i begynnelsen av 2. omgang var Lunde oppe i redningsprosent på 54.

Cristina Neagu - fire ganger kåret til verdens beste håndballspiller - var den eneste som lykkes med sine 10 scoringer. Hjemmelaget slet tungt mot Hanna Yttereng, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade og Henny Reistad i midtforsvaret.

– En oppvisning i forsvarsspill av Vipers, mente Viasat-kommentator Peder Seierstad.

Fremover gjorde Vipers færre feil enn mot Esbjerg sist helg. Hele 11 spillere kom på scoringslisten. Den ble toppet av Nora Mørk og Jana Knedlikova med fem mål. Sammen med Reistad (4 mål) og Sunniva Andersen (3 mål) gjorde hun de en god kamp. Heidi Løke er fortsatt ute med sin nye skade i nesen. Men Yttereng (3 mål) og June Andenæs (2 mål) erstatter henne godt på strek.

Vipers startet sterkt og ledet 5–1 allerede etter fem minutter. Bucuresti måtte ty til en time out for å få orden på laget. Det hjalp. Omgangen ble jevn igjen. Cristina Neagu satte seks mål de første 30 minuttene, men var den eneste av hjemmelagets spillere som lykkes godt.

Katrine Lunde gikk til pause med åtte redninger. Vipers ledet 14–9, men kunne hatt enda flere plussmål om skytingen hadde vært litt bedre mot hjemmelagets Jelena Grubisic.

Vipers åpnet en intensiv Champions League-periode med 28–28-dramaet mot Esbjerg forrige helg. Onsdag ble hjemmekampen mot gruppefavoritten Rostov-Don igjen utsatt på grunn av en positiv coronatest hos russerne etter ankomst Norge. Vipers fortsetter Champions League mot Bietigheim kommende lørdag.