Det kunngjorde tyskeren selv med en melding i sosiale medier tirsdag ettermiddag.

Schweinsteiger har spilt for Chicago Fire i den nordamerikanske fotballigaen MLS de siste tre årene. Han var også innom Manchester United etter å ha spilt for Bayern München i 13 sesonger fra 2002.

Chicago Fire nådde ikke sluttspillet i MLS, og dermed har Schweinsteiger spilt sin siste fotballkamp.

– Kjære fans. Nå er tiden inne, og jeg avslutter min aktive karriere etter denne sesongen. Jeg ønsker å takke både dere og lagene mine, Bayern, Manchester United, Chicago Fire og det tyske landslaget, skriver 35-åringen i en melding der han også takker familien for støtten.

– Å ta farvel som aktiv spiller vekker nostalgiske følelser i meg, men jeg ser frem til de spennende utfordringene som snart venter meg. Jeg skal holde meg trofast til fotballen, legger han til.

Foruten en fantastisk landslagskarriere, som toppet seg med VM-gullet med Tyskland i 2014, oppnådde Schweinsteiger også stor suksess med Bayern München.

Han vant én mesterligatittel, åtte seriemesterskap og syv cuptrofeer med den sørtyske klubben. Senere ble han FA-cupmester med Manchester United i England.

Schweinsteiger fikk også en rekke individuelle utmerkelser i løpet av karrieren. I 2018 fikk han delstaten Bayerns fortjenstmedalje.