Med snaue ti minutter igjen av oppgjøret mot Mjøndalen, falt ballen ned til Zlatko Tripic på kanten av sekstenmeteren. Han dempet ballen, før han bredsidet den i det lengste hjørnet bak Mjøndalen-keeper Sousha Makani.

– Dette var veldig deilig. Jeg fikk ballen i drømmeposisjon. Med et godt touch inn i banen, var det bare å finne åpningen, sier Tripic til VG.

Tripic scoret også i seieren over Lillestrøm mandag, men dette var første scoring hjemme på SR-Bank Arena etter returen til Viking.

Etter kampen var det en sprudlende Tripic som tok runden i pressesonen.

– Det viktigste er at vi vinner, men det er bra at jeg også kommer i gang. Jeg trenger fortsatt litt tid til å bli vant med kunstgresset i norsk fotball, etter å ha spilt på gress i halvannet år, sier matchvinneren.

Gjestene klarte aldri å svare, og dermed ble alle poengene igjen i Stavanger.

KUNNE JUBLE: Zlatko Tripic får en velfortjent klem av Herman Haugen etter sin matchvinnerscoring. Foto: Carina Johansen

– Det er utrolig bittert å slippe inn to mål på de få sjansene Viking skapte. Vi spilte en god bortekamp, men feil ødela for oss, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

Men det var Hansens mannskap som tok ledelsen. Benjamin Stokke avsluttet et vakkert angrep med å banke ballen i nettet like før pause.

– Sebastian Sebulonsen slo et perfekt innlegg, som det bare var å bredside i mål, sier Stokke til VG.

Vikings trenerduo var ikke imponert av det de så i den første omgangen, og byttet inn Shayne Pattynama og Harald Nilsen Tangen i pausen. Åtte minutter ut i andre omgang ga det resultat.

Pattynama stormet inn i Mjøndalen-feltet, før han spilte til Nilsen Tangen. Med utsiden av foten satte han inn sitt første mål i Eliteserien.

For Pattynama var dette hjemmedebuten for Viking. Den nederlandske venstrebacken imponerte stort, og ble belønnet med banens beste på VG-børsen.

– Han hadde en strålende hjemmedebut. God med ball i beina, og det så ut som han fikk en god relasjon med Tripic umiddelbart på venstre. Med to assist også, er vi veldig godt fornøyd med det Pattynama leverte i dag, sier Viking-trener Morten Jensen til VG.

Tripic traff bedre enn lagkamerat Løkberg i forrige kamp: