Tirsdag kveld tapte imidlertid det norske tennisesset for den fallende stjernen Stan Wawrinka (37) i første runde i Swiss Indoor i Basel.

Etter en forrykende sesong, med blant annet to Grand Slam-finaler, har Ruud likevel tjent 49,4 millioner kroner i premiepenger i år. Så langt i karrieren har Ruud spilt seg til 98,7 millioner kroner i premiepenger.

I den avsluttende ATP-finalen midt i november er han sikret over tre millioner kroner bare for å være med. Skulle han vinne alle de tre gruppekampene, semifinalen og finalen, vil nordmannen tjene over 50 millioner kroner bare i den turneringen.

Det virker ikke veldig realistisk etter Ruuds spill de siste ukene, men uansett hvordan avslutningen går har han hatt et fantastisk 2022.

Advokat Sølve Herdal har ansvaret for sponsorater i Team Ruud.

– Dette skaper friheter som gjør at han bare kan tenke på idretten sin. Casper har investert i et solid apparat rundt seg, nå bærer det frukter, sier Herdal til VG.

MOTSTANDER: Stan Wawrinka vant tre Grand Slam-titler fordelt på 2014, 2015 og 2016, nå er han ranket som nummer 194 i verden. Her fra en turnering sist uke. Foto: DAVID PINTENS / AFP

Finalen i French Open ga 11 millioner, og alt er stort i USA – også pengepremiene, så finaleplassen i US Open ga 13 millioner kroner. Nordmannen har tre seirer på ATP-touren i år.

Etter finaletapet mot Carlos Alcaraz i US Open var Ruud ranket som nummer to i verden, nå er han nummer tre. Med den rankingen åpner det seg en ny hverdag for Ruud som fyller 24 år to dager før julaften.

– Mange snakker om at nå bør Casper få en stor internasjonal sponsor, men han er egentlig fornøyd med de sponsorene han har og som har vist lojalitet i 10 år. Men vi kan naturligvis ikke lukke øynene for store internasjonale merkevarer, sier Herdal og avslører at det ikke er usannsynlig at det kommer inn en internasjonal sponsor i løpet av noen måneder.

– Casper ønsker ikke 50 sponsorer. Vi går heller mot færre og større. Det handler om at man skal gi noe tilbake, forteller Herdal.

Swiss Indoor er en ATP 500-turnering, det tredje høyeste turneringsnivået i tennis i forhold til poeng. Bare Grand Slam og ATP 1000 er større.

Roger Federer har ti seirer i Swiss Indoor, men den sveitsiske legenden la opp tidligere i høst under Laver Cup, hvor han spilte på Europa-laget sammen med blant andre Casper Ruud.

  • Novak Djokovic er tennisspilleren som har tjent mest i premiepenger med 1,65 milliarder kroner etter dagens valutakurs. Serberen er foran Rafael Nadal (1,37 mrd) og Roger Federer (1,36 mrd) på den listen.