Anders Mol og Christian Sørum måtte virkelig jobbe mot hjemmehåpene fra Østerrike, men de dro seieren i land. Anders Mol og Christian Sørum måtte virkelig jobbe mot hjemmehåpene fra Østerrike, men de dro seieren i land. Foto: Axel Heimken/DPA / NTB scanpix

Mol og Sørum lekte seg til seier – jakter europeisk rekord

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klare for sluttspillet i femstjernersturneringen i Wien etter to strake seire torsdag.

Nikita Ljamin og Taras Myskiv ble et nummer for små for nordmennene. Mol og Sørum vant kampen 21-15, 21–18.

Den norske duoen hadde god kontroll i det første settet og vant 21–15. I det andre settet tok russerne initiativet og ledet 17-14, men Mol og Sørum vant kampen med en mesterlig snuoperasjon på tampen. De vant det andre settet 21–18.

Med to strake seirer torsdag er nordmennene gruppevinnere og går direkte inn i 2. runde i sluttspillet. Vinner de den, venter kvartfinale.

Neste kamp for den norske stjerneduoen er fredag. Turneringen avsluttes søndag.

  • LEST DENNE? Så mye har den norske suksessduoen tjent på sommerens suksess

Slo hjemmehåp

Tidligere på dagen slo Mol og Sørum hjemmehåpene Martin Ermacora og Moritz Pristauz-Telsnigg. De norske gutta fikk skikkelig kamp i åpningen i den østerrikske hovedstaden.

Nordmennene kjempet med ryggen mot veggen i hele det første settet, men da de omsider klarte å utligne til 12-12, fikk de grep om kampen og tok til slutt hjem settet med 21–18.

I det andre settet giret verdensenerne Mol og Sørum opp ytterligere og parkerte østerrikerne på direkten. Det andre settet ble vunnet lett utklassingssifrene 21–10.

Kan bli tidenes mestvinnende lag

Med seieren i Gstaad tidligere i sommer ble den norske duoen tidenes mestvinnende norske lag med åtte turneringsseiere på verdensserien. Senere tok de sin niende i Tokyo.

Neste store mål er å bli tidenes mestvinnende europeiske lag. For å klare det må de ta seg opp på tolv seire. Da passeres det latviske laget bestående av Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins.

– Skulle vi allerede denne sesongen klare å bli tidenes mestvinnende europeiske lag, er det helt utrolig. Spesielt med tanke på vår unge alder, og at vi bare har spilt to sesonger sammen, sier Anders Mol til NTB.