– Det var kaotisk. Jeg følte meg veldig bra egentlig, så det var veldig kjedelig. En av de kjedeligste dagene jeg har hatt på lenge, sier Haga til VG etter skøyterennet.

Hun var på gråten gjennom deler av intervjuet og åpenbart skuffet. Frustrasjonen var også lett å spore i målområdet.

På svært skarpt føre fikk hun trøbbel med utstyret.

– Jeg knakk staven i første bakke, så da måtte jeg gå en hel bakke til uten stav. Så fikk jeg en stav som var ganske lav. Jeg gikk en runde med den, og fikk min egen stav til slutt. Jeg følte meg bra, og trodde kanskje jeg kunne være med å gå med noen av de fremste. Da er det kjedelig at det er slike ting som bikker feil vei.

– Føler du at du hadde mer inne enn det du fikk vist?

– Ja, jeg føler egentlig det. Jeg føler jeg har gjort gode forberedelser i jula. Dette var en god dag for meg, så det er ganske surt, svarer Haga.

– Jeg hører dette går inn på deg. Er det litt OL-troppen du tenker på?

– Det er bedre å vise seg frem fra en bedre side. I Tour-sammendraget er det ikke krise. Det er fortsatt et bra løp, men i dag hadde jeg absolutt muligheten til å kjempe høyere, svarer Haga.

Seks løpere har fått Kina-billett allerede (Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Lotta og Tiril Udnes Weng).

Og i starten av touren har også Mathilde Myhrvold (2. plass på sprinten i Lenzerheide) og Anne Kjersti Kalvå (to 10. plasser og en 11. plass) levert sterke søknader til de to siste plassene.

Haga står igjen med 42. plass, 29. plass og 12. plass. Det gjør at OL-håpet ser tynnere og tynnere ut for Haga, som før sesongen ble vraket fra landslaget.

– Hvordan skal du hente deg inn etter dette?

– Jeg får prøve å overraske litt på sprinten i morgen og bare jobbe på videre.

Seieren på fellesstarten var det Jessie Diggins som tok i siste liten foran Frida Karlsson etter en suveren spurt uten staver. Tatjana Sorina ble nummer tre.

– Diggins var sterk. Hun skøytet veldig fort med beina. Jeg hadde ikke så mye å sette mot, sier Karlsson til VG.

Det så ut som Karlsson skulle vinne tross to fall.

– Det var et bra løp. Jeg er fornøyd, legger svensken til.

I sammendraget er Diggins 13 sekunder foran Kerttu Niskanen og 14 foran Natalja Neprjajeva etter tre av seks etapper.

Frida Karlsson, den store forhåndsfavoritten, er nummer 7, 45 sekunder bak. Likt med Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå.

Heidi Weng ble nummer fem på fellesstarten nyttårsaften og er nummer 12 i sammendraget. Ragnhild Haga er nummer 21 i touren.

– Jeg er veldig fornøyd. De andre var bedre enn meg, sier Weng til VG etter 5. plassen.