Den tradisjonelle stafetten hadde i år deltakerrekord igjen med 39 lag. Det vil si totalt 234 løpere på den 6 kilometer lange stafetten i Tromsdalen med seks løpere som løper én kilometer hver.

– Den største økningen har vært på antall damelag. I år hadde vi også for første gang en ungdomsklasse for de i alderen 13-16 år, forklarer leder i TUIL Friidrett, Tron Nystad.

I år som i fjor

Raskest i år igjen var laget Ulriksen IL, som i år igjen hadde langrennsløperen Andreas Nygaard på ankeretappen.

– Andreas løper den etappen fordi det er han som tar seg best ut i avisa, sier Rolf Einar Jensen smilende.

– Det er vel i tilfelle at det skal bli spurt, men det har jeg til gode å oppleve. Kanskje det blir spurtoppgjør neste år, sier Andreas Nygaard, som ser for seg mange flere triumfer i løpet.

– Jeg har tenkt å løpe dette løpet så lenge jeg studerer medisin i Tromsø. Med den progresjonen jeg har til nå, blir det vel fort en 15-20 år til med Tromsdalen rundt, humrer skiløperen, som ikke tar studiene over normert tid på grunn av satsingen på langrenn.

– Det er viktig å få med at dette var Andreas Nygaard sin første seier i år, sier Kristian Ulriksen.

– Flere stafetter

Det var to utskiftninger fra fjorårets lag. Bjørn Thomas Nygaard og Espen Mikkelsen erstattet Andreas Joki Arild og Eirik Farstad fra i fjor.

– Dette er vel fjerde året på rad at laget mitt vinner, men det er kun jeg og Rolf Einar som har vært med alle årene. De andre bytter vi ut etter form, smiler Ulriksen.

Bjørn Thomas Nygaard (27) var også med på laget.

– Nå har jeg vunnet tre av tre løp i Tromsdalen denne sesongen. Tromsdalstinden opp, løpetesten til Team Nord-Norge opp i Tromsdalen og Tromsdalen rundt. Jeg har hatt noen gode økter og trives her, sier Bjørn Thomas Nygaard.

Ulriksen håper det blir arrangert flere stafetter i Tromsø med tiden.

– Det er jo nesten 250 stykker bare her nå. Dette er jo helt ypperlig for bedrifter. Det burde absolutt vært flere slike type løp i Tromsø. Det er jo et kjempepotensial i stafetter. Bare å se på Holmenkollstafetten der nesten 100.000 samles i Oslo for å løpe 800 meter, sier Ulriksen.

Løpskometen Yngvild Kaspersen var i år igjen på vinnerlaget i dameklassen.

– Det er veldig moro å vinne som lag, sier Kaspersen.

SJARMØRETAPPE: Andreas Nygaard kunne løpe i ensom majestet i mål. Foto: Tobias Stein Eilertsen
DAMEVINNERE: Fra venstre Yngvild Kaspersen, Elina Kilpeläinen, Kathrine Kvernmo, Hilde Aders og Cecilie Olsen. Silje Theodorsen var ikke til stede da bildet ble tatt.