I onsdagens cupkamp mellom Dinamo Brest og Sjakhtjor Soligorsk kunne hvem som helst betale for en mannekeng med drakt og eget bilde på. Billetten kostet 260 kroner per stykk, skriver TV 2.

Ifølge Daily Mail var det virtuelle fans på kampen fra blant annet Storbritannia, Iran, Russland, Usbekistan og De forente arabiske emirater.

For selv om det stadig spilles fotball i Hviterussland, er det langt fra fullt på tribunene. Lokale supportere holder seg hjemme i frykt for koronaviruset. Det har altså Dinamo Brest gjort noe med.

– Fansen vår fra hele verden ser ut til å være fornøyd! Takk for støtten, skriver klubben på Twitter.

Folk betaler 260 kroner for å få ansiktet sitt på kamp. Foto: FC DYNAMO BREST / NTB Scanpix

Eneste i Europa

Det spilles bare fotball i fire land i verden for tiden. Hviterussland er det eneste i Europa. Til helgen er det full serierunde.

Også i Brest-klubbens ligaoppgjør mot FC Islotsj søndag går det an å kjøpe seg tribuneplass uansett hvor langt unna du skulle være.

Landets president Aleksandr Lukasjenko har støttet beslutningen om å fortsette med fotball- og ishockeykamper.

Presidenten har rådet befolkningen til å drikke vodka og ta badstu for å beskytte seg mot viruset.

– Fansen vår fra hele verden ser ut til å være fornøyd, skrev Dinamo Brest på Twitter. Foto: FC DYNAMO BREST / NTB Scanpix

– Ikke alvorlig

Også fotballpresident Vladimir Bazanov gjør det tydelig at planen er å spille videre.

– Hvorfor skulle vi ikke spille? Har vi unntakstilstand i landet? Dette er ikke en alvorlig situasjon, og derfor starter vi sesongen som vanlig, sa Bazanov i forkant av seriestarten i mars.

Spilleselskaper verden rundt søker desperat etter å ha objekter til sine kunder. Derfor opplever de få fotballigaene som opprettholdes, stor pågang for tiden.

Nylig rapporterte nyhetsbyrået Reuters også at TV-rettighetene til den hviterussiske ligaen er solgt til ti forskjellige land, blant dem Russland, Israel og India.