Seieren hjalp Chelsea å holde tritt med Manchester City i tetstriden før lagene møtes i ligacupens semifinale om en uke.

Etter å ha spilt stopper i forrige kamp var Mjelde tilbake på midtbanen og var mye involvert både offensivt og defensivt.

Hun scoret det eneste målet før pause da hun i det 23. minutt kjempet ballen i mål etter et frispark som resulterte i møljespill og to stolpetreff.

Vivianne Miedema, som scoret to mål da Nederland vant sommerens EM-finale og ble matchvinner mot Norge på overtid i høstens VM-kvalifiseringskamp, utlignet i det 55. minutt.

Sørkoreanske Ji So-yun ordnet ny Chelsea-ledelse fire minutter senere, men igjen utlignet en av Arsenals nederlendere. Dominique Janssen satte inn returen etter at hennes egen nikk ble reddet.

En tredje nederlandsk europamester ble matchvinner, men i feil mål. Keeper Sari van Veenendaal reddet glimrende da Mjelde kom gjennom på et soloraid på 2-2, men i det 81. minutt slo hun ballen i eget mål på et innlegg fra innbytter Jonna Andersson.

Manchester City slo Reading 5–2 borte og topper tabellen med full poengpott etter seks kamper. Danske Nadia Nadim debuterte for City med et mål og en assist.

Chelsea er to poeng bak Manchester City, men fire foran tredjeplasserte Liverpool.