Hoppsjefen fikk ønsket innfridd: Raw Air videreføres

Det blir nye renn i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Clas Brede Bråthen og Robert Johansson kan glise for at Raw Air er del av verdenscupprogrammet også kommende sesong. Clas Brede Bråthen og Robert Johansson kan glise for at Raw Air er del av verdenscupprogrammet også kommende sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hoppsjef Clas Brede Bråthen ville ha den norske Raw Air-konkurranse i verdenscupkalenderen også kommende sesong. Det ønsket fikk han innfridd.

Det ble klart da Det internasjonale skiforbundet offentliggjorde kommende sesongs verdenscupprogram for hopp under vårmøtet i Zürich.

Raw Air betegnes som «den norske hoppuka» og har vært del av verdenscupprogrammet siden 2017. Kvinnene deltok for første gang i 2019 da Maren Lundby gikk til topps.

– Det aller, aller viktigste er å sørge for at Raw Air videreføres og at vi i tillegg til det har en kalender som er med på å styrke hopps posisjon som en attraktiv TV-idrett, sa Bråthen til NTB før offentliggjøringen.

Raw Air blir arrangert mellom 7. og 15. mars i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund. Kvinnene skal derimot ikke hoppe i Vikersund. Herrene har seks renn, mens kvinnene har tre.

Starter i Norge

Regjerende mester Maren Lundby & Co. skal etter planen starte verdenscupsesongen med to renn i Norge 7. og 8. desember, men det skal endelig besluttet av FIS' hoppkomité på kalenderkonferansen i Dubrovnik i slutten av mai. Da blir også sted bestemt.

Lagkonkurransen i polske Wisla 23. november åpner herrenes verdenscupsesong, som avsluttes med skiflyging-VM i slovenske Planica mellom 22. og 23. mars.

Kvinnene sesongavslutter i russiske Chaikovsky 22. mars.

Trolig USA-comeback

Nytt for sesongen er at to renn er lagt til USA. I Iron Mountain i delstaten Michigan skal både herrene og kvinnene hoppe 22. og 23. februar, men det avgjøres endelig på kalenderkonferansen i Dubrovnik.

Sist USA arrangerte et verdenscuprenn var i 2001. Da var det prøve-OL i Park City. Året før var det verdenscuprenn i nevnte Iron Mountain.

Kvinnene skal etter det foreløpige oppsettet ha fem renn i Norge, fire i Tyskland, fem i Japan, to i Romania, to i Østerrike, to i USA, tre i Slovenia, og fire i Russland.

Herrene har seks i Norge, fire i Polen, fire i Finland, to i Russland, åtte i Tyskland, to i Sveits, fire i Østerrike, to i Italia, fire i Polen, to i Japan og to i USA, samt skiflyging-VM i Slovenia.