Det var i 1989 at Stenmark kjørte inn til sin 86. og siste verdenscupseier i Aspen i Colorado, Shiffrins hjemstat i USA. Fredag – 34 år senere – tangerte Shiffrin rekorden da hun vant storslalåmrennet i Åre i Sverige, en 44 mils kjøretur fra Stenmarks hjemsted, Joesjö.

– Dette er spektakulært. Herregud. Det var vanskeligere å se i andre omgang, men jeg måtte bare kjøre på. Det er utrolig, sier en nærmest målløs Shiffrin i sitt seiersintervju.

Åre var også stedet Shiffrin tok sin aller første verdenscupseier den 20. desember 2012.

Amerikaneren var allerede tidenes mestvinnende alpinist på kvinnesiden, men nå er hun det også uavhengig kjønn.

– Dette er spektakulært. Herregud, sier en nærmest målløs Shiffrin i sitt seiersintervju. Foto: Alessandro Trovati / AP

Shiffrin vartet opp med strålende kjøring i førsteomgang og ledet med 58 hundredeler ned til canadiske Valérie Grenier før finalen.

– Dette er helt ellevilt. Det viser hvorfor hun kommer til å slå rekorden. Det her er en skikjøring som er helt vanvittig. Jeg har frysninger, sa Viaplay-ekspert Bjørnar Neteland.

Amerikaneren gjorde ingen feil i andre omgang. Dermed var rekorden i boks for 27-åringen. Det samme var storslalåmkulen.

– Storslalåmkulen var min store drøm. Det er det jeg ville valgt hvis jeg måtte velge. Det er utrolig, sier Shiffrin.

Italienske Federica Brignone tok andreplassen, 64 hundredeler bak Shiffrin, mens Sara Hector ble nummer tre på hjemmebane.

Mikaela Shiffrin er nå på like mange seirer som Ingemar Stenmark. Lindsey Vonn hadde tidligere rekorden på kvinnesiden med 82 seirer i verdenscupen. Foto: Marco Trovati / AP

I et ferskt intervju med NRK kunne Shiffrin røpe at hun har tenkt mye på rekorden den siste tiden. Det er fordi hun hele tiden får spørsmål om den legendariske rekorden til Stenmark.

– Selv om tallet på rekorden er i hodet mitt, prøver jeg å skyve det vekk og fokusere på det overordnede målet mitt. For det er ikke å vinne, det er å gjøre mitt beste. Det kan bli en seier, absolutt, men det kan også ikke blitt det. Jeg tar det ikke for gitt, sa Shiffrin.

Stjernen røpet også at Stenmark har sendt henne en video der han oppmuntrer henne i rekordjakten.

– Jeg tenker sånn: «Han aner ikke hvem han er!» Det er det kuleste, for han er jo ... Ingemar Stenmark er selve alpinsporten og han vet det ikke selv en gang. Det er vel poenget. Det er den mentaliteten som gjør han til han.