OL–FOKUS: Marit Bjørgen åpnet OL med å vinne sølv. Hva som skjer neste sesong, bestemmer hun seg for til våren. Men hun innrømmer at det kunne vært artig å gå VM-stafett sammen med venninnen Therese Johaug. OL–FOKUS: Marit Bjørgen åpnet OL med å vinne sølv. Hva som skjer neste sesong, bestemmer hun seg for til våren. Men hun innrømmer at det kunne vært artig å gå VM-stafett sammen med venninnen Therese Johaug. Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Schibsted

Johaugs råd kan hjelpe Bjørgen i jakten på OL-gull

Marit Bjørgen røper at hun kan tenke seg å gå VM-stafett med Therese Johaug neste år.

PYEONGCHANG: – Det er klart, når Therese kommer tilbake, så hadde det vært veldig artig å gå med henne, sier Marit Bjørgen.

Men når det gjelder sin egen langrennsframtid, så legger Rognes-løperen raskt til:

– Skal jeg ha muligheten til eventuelt å gå en stafett sammen med henne i Seefeld, da må jeg være motivert for å legge ned jobben som kreves for å være god nok til å være blant de fire. Da er spørsmålet om jeg motivert nok til det. Det får vi se til våren.

Hadde sølvprat med Johaug

Etter lørdagens sølvløp på 15 skiathlon diskuterte Bjørgen sin egen gjennomføring med Therese Johaug, som ble dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i august i fjor.

SNART TILBAKE: Therese Johaug ble utestengt i 18 måneder med virkning fra 18. oktober 2016 av Idrettens voldgiftsrett. Dermed fikk hun ikke delta i OL i Pyeongchang. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen

Utestengelsen, som skyldes Johaugs positive dopingprøve etter bruk av leppekremen Trofodermin, gjelder fra 18. oktober 2016.

– Ja, Therese er veldig flink til å backe meg opp. Vi pratet om hva jeg syntes om løpet og om hva jeg kunne ha gjort annerledes, sier Marit Bjørgen.

Har vært usikker

Konklusjonen ble at hun tross alt sitter igjen med en god følelse, selv om hun var sjanseløs da Charlotte Kalla satte inn det avgjørende rykket.

FAVORITT: Charlotte Kalla har allerede sikret seg ett OL-gull. Torsdag er hun favoritt på 10 km i Pyeongchang. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Jeg har vært mer usikker på formen foran OL enn jeg var før Lahti-VM i fjor. Jeg hadde tre gode NM-distanser, så var jeg litt sjuk. Men løpet lørdag ble bedre og bedre etter hvert, sier hun.

Hun vurderer gullsjansen sin som størst på OLs avslutningsdistanse 30 km fellesstart i klassisk stil, men mener det norske 10 km-laget som skal i aksjon på torsdag har gode medaljesjanser.

Med seg på laget har hun Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.

Hjelper med VM

Landslagstrener Roar Hjelmeset tror Bjørgen kan oppleve en formstigning utover i mesterskapet siden hun ladet opp til OL med et opphold i høyden.

– Et minus ved å være i høyden, er at du ikke får hardøktene som du ville hatt i lavlandet. Jeg tror den økta hun hadde lørdag gjør henne godt med tanke på å spisse formen hennes videre, sier Hjelmeset.

– Tror du Marit vil være motivert for å satse videre etter OL?

– Det hjelper å ha et VM å se fram mot, hvis ikke hadde det nok vært enklere å sette strek. Jeg tror at når hun bestemmer seg for å gjøre noe, da gjør hun det 100 prosent. Noe midt i mellom blir det ikke, sier han.

– Kommer du til å påvirke henne for å satse mot VM?

– Har ikke utøverne lyst, får man ikke gjort noe med det. De må ha motivasjonen og den indre «driven» hvis de skal holde på med dette, sier Roar Hjelmeset.