Vedvik og lagkameratene kunne juble for hans 56-yard-spark i en treningsmatch før sesongen. Gjennombruddet ble derimot ødelagt av et overfall utenfor banen. Vedvik og lagkameratene kunne juble for hans 56-yard-spark i en treningsmatch før sesongen. Gjennombruddet ble derimot ødelagt av et overfall utenfor banen. Foto: Tommy Gilligan / X02835

Ble funnet skadet på gaten. Nå mister Norges NFL-håp hele sesongen.

– Motgang i livet er naturlig. Det som er viktig, er hvordan man takler det, sier Kåre Vedvik.

Det var i begynnelsen av september at Vedvik ble funnet skadet på gaten i Baltimore – byen der han som eneste nordmann spiller fotball i National Football League.

Politiet fant ham med skader på overkroppen og i hodet. Nå er det klart at 24-åringen fra Stavanger mister hele sin første sesong i Baltimore Ravens.

– Motgang er naturlig

– Jeg kan ikke bli aktivert til å spille for Ravens igjen denne sesongen på grunn av statusen min, så nå er jeg i full gang med oppkjøringen min til neste sesong, sier Vedvik i et intervju med NRK.

Vedvik sier han husker lite av kvelden, men at han uansett ser fremover. Politiet jobber med å finne ut eksakt hva som skjedde i Baltimore den 1. september.

Kåre Vedvik storspilte for Baltimore Ravens i sommer. Foto: BaltimoreRavens.com

– Motgang i livet er naturlig, og det som er viktig er hvordan man takler det. Jeg er enda mer motivert nå enn tidligere til å bli den beste kickeren jeg kan bli, sier han til NRK.

På en pressekonferanse rett etter skaden uttalte Ravens-trener John Harbaugh at han syns synd på kickeren som imponerte før sesongstart.

Ligger som nummer to

– Det er veldig synd for han, for han hadde en god sjanse til å sparke i NFL i år, sa Harbaugh etter at overfallet ble kjent.

Ifølge avisen Baltimore Sun skal Vedvik ha blitt overfalt og ranet. Politiet har ikke ønsket å kommentere hvordan skadene oppsto. Saken er fortsatt under etterforskning.

Cincinnati Bengals leder AFC North etter seks kamper, der Vedviks Ravens ligger nummer to etter fire seiere og to tap. Søndag møter laget New Orleans Saints hjemme på M & T Bank Stadium.

UTFORSK TEMA: