For når landslagskvinnene spiller sin siste kamp på norsk jord før sommerens EM mot New Zealand på Ullevaal Stadion 25. juni, er målet å lage fotball- og publikumsfest.

Rekorden som må slås er fra 2000 og det som var generalprøven til Australia-OL hvor Norge tok gull. 15.762 tilskuere så Norge-USA (2–1) på Ullevaal 30. juli 2000.

– Den rekorden skal være mulig å ta. Det er sannelig på tide, sier Guro Reiten.

– Vi skal jo spille mesterskap, vi har profiler som har gjort det meget bra og damefotballen er på vei opp. Og blir det fint vær må det jo være perfekt å ta turen til Ullevaal.

Chelsea-proffen spilte for 49.094 tilskuere da London-klubben sikret seg FA-cup-seieren mot Manchester City 15. mai. Det er ny rekord i England.

Maren Mjelde fikk noen få minutter i den finalen og sier ikke nei til en ny publikumsfest på nasjonalarenaen.

– Det hadde vært veldig kjekt å ta den norske rekorden. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å invitere folk. Forhåpentligvis har de lyst til å støtte og se oss før vi reiser til fotball-EM, sier landslagskapteinen til VG.

Både Mjelde og Reiten var i aksjon da Norge spilte VM-kamp mot Frankrike i juni 2019. Da var det 34.872 tilskuere på tribunene i Nice.

I Toppserien er publikumsrekorden 11.636 tilskuere. Den ble satt på Lerkendal under søndagens oppgjør mellom Rosenborg og Brann.

PS! Billettene til kampen Norge-New Zealand koster 100 kroner, og det er gratis inngang for de under 15 år.