– Vekk meg – er dette et mareritt?!

Slik så toppen av svenske Expressen ut i det sluttsignalet på Ullevaal gikk og Norge hadde vunnet 3–2.

To scoringer signert Erling Braut Haaland, samt en nettkjenning av Alexander Sørloth, var nok til å sende svenskene hjem med tap og samtidig sikre Norge to strake seire på en uke mot naboen.

Haalands fire scoringer på de to møtene med svenskene gjør at han nå har en total på 20 scoringer på 21 opptredener.

Svenskene har med andre ord fått merke jærbuens vrede på kroppen.

– Han er et spøkelse. Dette er et svensk mareritt, skrev samme avis etter at 2–0 var et faktum.

Det startet også tungt for våre svenske venner. Allerede før Braut Haaland hadde satt 1–0 etter ti minutter, var oppslaget i Expressen «Se de norske supporternes hån mot Sverige».

Bildet var tatt fra tribunen, hvor et banner lød «Vi kan kjøpe hele Sverige om vi vil».

Minutter ut i annenomgang gikk Alexander Sørloth i bakken etter et sammenstøt med keeper Robin Olsens never. Først lot dommerteamet, med Harm Osmers i spissen, situasjonen gå. Så grep VAR inn og Osmers bestemte seg for å peke på ellevemeteren.

– Billig straffe. Igjen, skrev journalist Marcus Leifby i Aftonbladets livedekning av kampen.

– Den er soleklar. Det er kontakt og jeg går i bakken, sier Sørloth til VG.

Svenskenes angrepsstjerne, Dejan Kulusevski, sier også til NRK at keeper Robin Olsen fortalte ham at straffesparket var riktig tildelt.

– Det var et derby. Det føltes som et derby. De er kjempeglade (Norge), selvfølgelig. Gratulerer til dem. Norge har et bra landslag, sier samme mann til VG.

BETENKT: Sveriges landslagssjef Janne Andersson. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Svenskene har tydelig ikke glemt situasjonen hvor Morten Thorsby ble felt og fikk straffe på Friends Arena for en uke siden. Begge gangene satte Erling Braut Haaland ballen i nettet fra ellevemeteren. Begge gangene ble det etterfulgt av TV-bilder av en rasende svensk landslagssjef i Janne Andersson.

– To tap på åtte dager for Norge? Lillebror Norge! Det føles faktisk litt pinlig, skrev Expressen.

Foto: Bjorn Steinar Delebekk / VG

Bojan Djordjic, som var innom Manchester United som spiller og som nå er ekspert for svenske Viaplay, er heller ikke fornøyd.

– Forsvarsspillet har vært ikke-eksisterende. Jeg tror ikke folk kan være fornøyde. Vi kan komme med unnskyldninger, men hvis du spør meg så er jeg forbannet over at vi taper to kamper på rad mot et landslag som Norge, sier den svenske fotballeksperten, ifølge Aftonbladet.

– Danmark er forbi, Norge begynner også å ta oss igjen. Hva er det neste? Skal Finland også komme? Det er de spørsmålene jeg stiller meg, fortsetter han.

13 minutter etter at Emil Forsberg hadde tent et svensk håp, feide Sørloth all tvil til side. På et innlegg fra nettopp Braut Haaland, stanget rekkekameraten inn 3–1.

Da gjentok Aftonbladet konkurrentens budskap:

– Pinlig!

Svenskenes store nemesis med norsk pass, Petter Northug, er klar på at Braut Haaland nå har overtatt den rollen.

– Den er overlevert nå. Erling har tatt over, sier Northug hos TV 2.