Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jonas Bergh-Johnsen

Favorittlag: Arsenal

– Jeg ble Arsenal fordi en eldre familiekompis heiet på dem. Han var i tenårene, jeg var 5–6 år. Jeg husker en kamp mot Coventry der Gary McAllister dominerte og Arsenal ble feid av banen. Da kunne det blitt Coventry. Jeg er veldig glad det ikke ble det, spøker Bergh-Johnsen, som har Patrick Vieira som sin favorittspiller.

– Han (kompisen, jou.anm.) var Arsenal-supporter. Jeg la merke til hvor lidenskapelig han var, hele kvelden hans var ødelagt. Jeg tenkte, den lidenskapen vil jeg også ha. Så da ble det Arsenal.

Foto: Rune Bendiksen / NENT Group

Ørjan Bjørnstad

Favorittlag: Liverpool

– Jeg vokste opp med en pappa som var veldig fan av Manchester United. Men alle de fire beste kompisene mine på barneskolen i 2.-3.-klasse var Liverpool. For å være litt rebell, ble det Liverpool.

Foto: Geir Olsen / NTB

Kasper Wikestad

Favorittlag: Norwich

Wikestad viser frem sine grønne og gule sokker når Aftenposten stiller spørsmålet.

– Tidlig på 80-tallet samlet jeg på de 70-tallsfotballkortene. Jeg hadde to kort: Ray Cashley, keeper på Bristol City, og Kevin Keelan, keeper på Norwich. Som en 6–7–8 år gammel gutt hadde det kanskje noe med Norwich og Norway å gjøre. Eller kanskje tok jeg feil av Keelan og Keegan, det vet man jo ikke. Men da begynte jeg hvert fall å følge Norwich på tekst-TV.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sigrid Heien Hansen

Favorittlag: Manchester United

– Jeg fikk det mest fra pappa og naboen min, som heiet på United. Derfor er jeg vokst opp som United-fan.

Favorittspilleren hennes er faktisk Kevin De Bruyne, som spiller for Uniteds rival Manchester City.

– Jeg er ingen blodfan. Jeg er ikke så fan at det kommer til å påvirke meg enormt i jobben.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Gunnhild Toldnes

Favorittlag: Tottenham Hotspur

– Det har jeg vært siden jeg var bitte liten. Jeg tror det var litt fordi de hadde så fine, hvite drakter. Alle andre i skolegården heiet på United, Chelsea og Liverpool. I tillegg er jeg fra Trondheim. Steffen Iversen gikk til Tottenham da jeg var 10 år, det var nok med på å befeste det. Jeg var på White Hart Lane første gang da jeg var 12 år. Det satte skikkelig spor.

Foto: Carina Johansen / NTB

Tor Ole Skullerud

Favorittlag: Liverpool

– Jeg vokste opp med tippekampen på TV, det var min inngang til engelsk fotball. Jeg ble Liverpool-supporter og har vært det siden. Men sakte, men sikkert har jeg fått et litt annet forhold til det. Jeg følger med, men gjennom å bli fotballtrener er jeg blitt interessert i fotballen og fascinert av City og Arsenal på et tidspunkt. Det er mye med engelsk fotball som er spennende, men Liverpool er klubben min.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jørgen Klem

Favorittlag: Queens Park Rangers

– Jeg hadde en nabo som overtalte meg, pluss at det var det første laget jeg så sammen med fatter’n i 1990. De rykker aldri opp, så det er like greit.

Foto: Annika Byrde / NTB

Eirik Bakke

Favorittlag: Everton/Leeds

– Er det lov å ha to? Everton var laget mitt. Jeg fikk Everton-drakt da jeg var syv-åtte år. Gary Lineker og Duncan Ferguson var heltene mine. Men siden jeg spilte for dem, er Leeds en del av hjertet mitt nå. Forrige sesong kunne både Everton og Leeds gått ned. Heldigvis holdt begge seg. Jeg følger mest med Leeds for tiden.

– Hvis du kunne valgt at ett av lagene vant ligaen kommende sesong, hvem hadde du valgt?

– Leeds. Men det er så urealistisk, sier Bakke og smiler.

Foto: Marius Simensen / NTB

Pål André Helland

Favorittlag: Arsenal

– Jeg fulgte Arsenal i oppveksten. Jeg klarer ikke å tenke meg til at det kunne vært noe annet, men jeg fikk det trengt litt over hodet i og med at pappa meldte meg inn i supporterklubben da jeg var fire minutter gammel.

– Hvor blodfan er du?

– Jeg prøver å få sett alle kampene, og jeg var veldig fan da jeg var mindre. Da var det Rosenborg og Arsenal jeg fulgte. Som profesjonell spiller har du et litt mer avholdt forhold til det. Du skjønner litt sammenhenger og klarer ikke å bli så mentalt revet med på nedturene. Du skjønner det kan være litt nyansert.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Jan Åge Fjørtoft

Favorittlag: Leeds United + klubbene han har spilt for

– Jeg er født i 1967. Da jeg begynte å lese tabeller, var jeg åtte år. Det var et lag i Norge som var bra, Lillestrøm Sportsklubb, og et i England, Leeds United. Så Leeds United har fra barndommen av vært mitt favorittlag. Men så er det noe med det at jeg scoret mot Leeds United. Det var en rar følelse. Jeg tenkte lissom «jeg skal jo ikke score mot Leeds United». Det gjorde et eller annet med meg. Samtidig, når jeg har spilt for fire forskjellige klubber i England, følger jeg de også veldig tett.

Foto: AFTENPOSTEN / Aftenposten

Lars Tjærnås

Favorittlag: Queens Park Rangers

– QPR siden starten av 1970-tallet. Tippekampen med Gerry Francis, Stan Bowles, gjengen i kule drakter, stilig navn og herlig fotball gjorde at jeg solgte fotballhjertet dit på livstid.

Tjærnås er også fotballekspert for Aftenposten. Han er tidligere trener for blant andre Vålerenga og Stabæk og har vært assistenttrener i Wimbledon og Lillestrøm. Han har tatt oppdrag for Brann og Fredrikstad, og han er nå tilknyttet Start som talentspeider.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Roar Stokke

Favorittlag: Ingen

– For meg er engelsk fotball lørdag klokken 16. I svart/hvitt. Senere lærte Stan «The Man» Bowles fra QPR meg å begeistre meg for individualister og Bryan Robson var en øyeåpner om hva fotball handler om: lidenskap og oppofrelse. Så var jeg fascinert av spillestiler og spesielt kantspillet til Manchester United. Spillere som Coppell, Hill, Kantsjelskis og Sharpe var moro å følge. Jeg går inn i Premier League uten å ha et spesielt lag jeg følger tettere enn andre, men med begeistring for god fotball.